Τέσσερις μοναδικές προτάσεις για εξόρμηση το τριήμερο της Πρωτομαγιάς απο τον Χρήστο Λαρισσαίο

22 Απριλίου 2023

Αγαπητοί αναγνώστες, σήμερα θα σας προτείνω τέσσερις εξαιρετικούς προορισμούς για να πάτε απολαύσετε την βόλτα σας, το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Ειναι 4 προορισμοί που καλύπτουν κάθε απαιτητικό εκδρομέα!

Άνδρος
Πόρος
Λουτρά Πόζαρ
Αρεόπολη

Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και η διάθεση μας είναι στα ύψη καθώς απολαμβάνουμε τον ανοιξιάτικο ήλιο με το δροσερό αεράκι και ετοιμαζόμαστε για εξορμήσεις στη φύση και βόλτες στη θάλασσα. Πλησιάζουμε και στο τριήμερο της Πρωτομαγιάς που προσφέρεται για διακοπές στην εξοχή.

Είμαι σίγουρος πως βρίσκεστε στη διαδικασία αναζήτησης προορισμών και δεν έχετε καταλήξει ακόμα. Γι’ αυτό το λόγο βρίσκομαι εγώ εδώ..

Για να σας προτείνω τους καλύτερους προορισμούς που κατά τη γνώμη μου τα έχουν όλα!

Θάλασσα, βουνό, φύση, γραφικά σοκάκια σε καστροπολιτείες που σας περιμένουν να τα εξερευνήσετε.

Τα παρακάτω μέρη τα έχω παρουσιάσει το καθένα σε ξεχωριστό οδοιπορικό εδώ στον planetwebradio.gr και μπορείτε να ανατρέξετε προς τα πίσω να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες και φωτογραφικό υλικό.

Πολλοί μπορεί να τα έχετε διαβάσει ήδη, όμως θεώρησα ότι ένα τέτοιο flash back θα σας φρεσκάρει τη μνήμη και θα σας βοηθήσει να επιλέξετε προορισμό για ένα μοναδικό τριήμερο.

ΠΟΡΟΣ

Ξεκινάω με τον Πόρο, έναν σχετικά κοντινό προορισμό στην Αττική μιας και απέχει περίπου 2 ώρες οδικώς και 2.50 ώρες με τα πλοία της γραμμής. Συμπεριλαμβάνεται στα νησιά του Αργοσαρωνικού, συνδυάζει βουνό και θάλασσα ενώ παράλληλα έχει και αρκετά αξιοθέατα.

Μερικά από αυτά είναι το ρολόι που αποτελεί το σήμα κατατεθέν του νησιού, το λιμανάκι της αγάπης μια από τις ομορφότερες παραλίες, ο Ρωσικός Ναύσταθμος διατηρητέο μνημείο σε μα επίσης όμορφη παραλία και φυσικά το κοσμοπολίτικο κέντρο με τα γραφικά νησιώτικα ταβερνάκια, τις καφετέριες και τα καλοκαιρινά μπαράκια για τα ποιο δροσερά κοκτέιλ.

Στο νησί θα βρείτε εξαιρετικά καταλύματα για κάθε γούστο και για οποιοδήποτε budget διαθέτετε. Σε γενικές γραμμές οι τιμές είναι προσιτές και για τη διαμονή και για τη διασκέδαση και για το φαγητό.

Ο Πόρος θα σας μείνει αξέχαστος, θα τον ευχαριστηθείτε και σίγουρα θα έχετε από τις ομορφότερες αναμνηστικές φωτογραφίες στα γεμάτα λουλούδια σοκάκια του νησιού.

ΑΝΔΡΟΣ

Θα παραμείνω σε νησί, όμως αυτή τη φορά σας πάω σε μεγαλύτερο και σε ποιο μακρινή απόσταση από την Αθήνα.

Η Άνδρος αποτελεί το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και έναν εξίσου ιδανικό προορισμό για την άνοιξη. Έχει πανέμορφα σοκάκια, μοναδικές παραλίες και άφθονες επιλογές για φαγητό και διασκέδαση. Ιδανικό σημείο για τη διαμονή σας είναι η Χώρα και το διάσημο Μπατσί. Ο Κυκλαδίτικος αέρας του νησιού θα σας δώσει μια καλοκαιρινή αίσθηση και επιθυμία για βραδινό κοκτέιλ στην παραλία που αποτελεί must επιλογή.

Η Άνδρος έχει όμορφα μέρη για πεζοπορία όπως οι καταρράκτες Πυθαρά με πλούσια βλάστηση, βραχώδη έκταση και τους καταρράκτες να αποτελούν όαση δροσιάς και την αίγλη της φύσης. Στη γύρω περιοχή βρίσκεται και η διάσημη παραλία «Της γριάς το πήδημα» με τον πελώριο βράχο που υψώνεται λίγα μέτρα από την άμμο. Ωστόσο μια περατζάδα από τη Χώρα της Άνδρου θα σας προσφέρει μοναδικές βόλτες και θα ικανοποιήσει τους γευστικούς σας ορίζοντες μιας και θα βρείτε εξαιρετικό φαγητό.

ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

Θα φύγουμε από τη θάλασσα αλλά θα κρατήσουμε το υδάτινο στοιχείο καθώς τα γνωστά Λουτρά Πόζαρ στην Αριδαία αποτελούν έναν ιδανικό προορισμό για ένα χαλαρωτικό τριήμερο που προσφέρεται για όλες τις εποχές του χρόνου, πόσο μάλλον την άνοιξη.

Εκεί θα βρείτε άφθονη χαλάρωση μπαίνοντας μέσα στις φυσικές γούρνες με τις ιαματικές πηγές για απίστευτη ξεκούραση σώματος και νου. Ωστόσο το μαγευτικό δάσος που εκτείνεται μπροστά σας, με την πυκνή βλάστηση και τους καταρράκτες προσφέρεται για πεζοπορία στη φύση. Στην περιοχή της Αριδαίας θα βρείτε ωραίες ταβέρνες με καλό φαγητό, ξενοδοχεία με σπά και πανέμορφα μέρη τριγύρω που μπορείτε να επισκεφτείτε. Η αξεπέραστη όμως εμπειρία που σας προσφέρουν τα λουτρά, είναι οι ιδιωτικές εσωτερικές πισίνες που διαθέτουν. Προσφέρονται για όμορφες ρομαντικές στιγμές με το ταίρι σας αλλά και για χαλαρωτικό μπάνιο με την παρέα σας.

ΑΡΕΟΠΟΛΗ

Για το τέλος σας άφησα την αρχόντισσα της Μάνης την Αρεόπολη. Περιβάλλεται και εκείνη από θάλασσα όμως το βουνό και το στοιχείο των ελαιώνων την χαρακτηρίζουν. Είναι ένας παραμυθένιος οικισμός με παλαιούς πύργους, πετρόχτιστα αρχοντικά και πολλά γραφικά σοκάκια.  Ευχάριστη πινελιά αποτελούν τα αναρριχητικά φυτά που αγκαλιάζουν τα κτίρια της περιοχής, οι γλάστρες με τους μυρωδάτους βασιλικούς αλλά και η πολυχρωμία στη διακόσμηση των κτηρίων της. Πέρα από τις μοναδικές φωτογραφίες που θα βγάλετε εκεί, θα φάτε πολύ νόστιμο φαγητό με τοπικές γεύσεις και θα μείνετε σε μοναδικά καταλύματα με ξεχωριστή εμπειρία τη διαμονή σας σε αναπαλαιωμένους πύργους.

Η Αρεόπολη αποτελεί από μόνη της προορισμό όμως μπορείτε να τη συνδυάσετε  με βόλτα στα γύρω κοντινά χωριά Λιμένι και Οίτυλο για καμιά βουτιά στη θάλασσα ή για εξερεύνηση και φαγητό με χταπόδι ψητό και ουζάκι στα παραλιακά ταβερνάκια.

Επίσης εάν είστε λάτρεις της φωτογραφίας, δεν θα σταματήσετε να φωτογραφίζετε. Κάθε της γωνιά είναι και μια φωτογραφία.

Θεωρώ πως η Αρεόπολη αποτελεί ιδανικό προορισμό για ένα αξέχαστο τριήμερο πρωτομαγιάς όχι μόνο για τη διασκέδασή και το φαγητό της αλλά και για το μαγευτικό της τοπίο.

Αυτές ήταν οι προτάσεις μου για εσάς και ένα μοναδικό τριήμερο Πρωτομαγιάς. Κάθε τόπος έχει μια ξεχωριστή ομορφιά οπότε ότι και να επιλέξετε θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Σας εύχομαι να περάσετε όμορφα, να είστε δημιουργικοί και γεμάτοι διάθεση για ταξίδια του μυαλού και της ψυχής.

Εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το μεθεπόμενο Σάββατο με συνέντευξη φωτογράφου.

Έως τότε μείνετε συντονισμένοι στον Νο1 διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας, τον planetwebradio.gr.

Δείτε περισσότερα για την δουλειά του Χρήστου Λαρισαίου στο site του


[There are no radio stations in the database]