Λουτρά Πόζαρ | Η ζεστή πλευρά του χειμώνα

17 Δεκεμβρίου 2022

Αγαπητοί αναγνώστες ειμαι ο Χρήστος Λαρισαίος και στο σημερινό οδοιπορικό ταξιδεύουμε στα Λουτρά Πόζαρ!

Η αγαπημένη εποχή όλων μας έχει φτάσει και πλέον ετοιμαζόμαστε για τις χειμερινές μας διακοπές. Τα Χριστούγεννα μας γεμίζουν χαρά, αγάπη και όμορφες οικογενειακές στιγμές στα γιορτινά τραπέζια.

Αυτές τις μέρες όμως χρειαζόμαστε και μια ξεχωριστή εκδρομή η οποία εκτός από την όμορφη ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα θα μας προσφέρει χαλάρωση, απόλαυση και σωματική ευεξία. Εάν θέλετε να συνδυάσετε όλα τα παραπάνω σε ένα, σίγουρα τα Λουτρά Πόζαρ είναι το μέρος που πρέπει να επιλέξετε για τις διακοπές σας ειδικά εάν θέλετε να ευχαριστήσετε το ταίρι σας και να του προσφέρετε κάτι ξεχωριστό.

Τα Λουτρά Πόζαρ βρίσκονται στον Νομό Πέλλας στην περιοχή Αριδαία. Απέχουν 520χλμ από την Αθήνα και σχεδόν 7 ώρες και 46 λεπτά αλλά σίγουρα αξίζει το πολύωρο ταξίδι. Το τοπίο που συναντά κανείς στα Λουτρά Πόζαρ είναι μοναδικό. Έχει πανέμορφο φυσικό τοπίο, καταρράκτες, μονοπάτια και σχηματισμένες γούρνες μέσα από τις οποίες αναβλύζει ιαματικό νερό γύρω στους 37 βαθμούς κελσίου. Διαθέτουν επίσης ξενοδοχείο, ιδιωτικές πισίνες και πριβέ χώρους στους οποίους μπορείτε να απολαύσετε ένα χαλαρωτικό ζεστό μπάνιο ή και μασάζ στο σπά μόνοι σας, με το ταίρι σας ή ακόμα και με τους φίλους σας.

Ξεκίνησα το ταξίδι μου έχοντας μεγάλη περιέργεια να βρεθώ στα Λουτρά Πόζαρ και ανυπομονούσα να εξερευνήσω τον χώρο. Το να ζήσω από κοντά αυτή την εμπειρία σε ένα τόσο ξεχωριστό περιβάλλον στο οποίο η φύση μας παρουσιάζει την αίγλη της μέσα από τα ιαματικά νερά που μας προσφέρει, ήταν για εμένα ονειρικό.

Καθώς πλησίαζα, άρχισα να μπαίνω στο κλίμα καθώς η διαδρομή σε προδιαθέτει για το τι πρόκειται να δεις όταν φτάσεις. Πυκνή βλάστηση, επαρχιακός δρόμος περιστοιχισμένος από ψηλά δέντρα, ενώ στο οδόστρωμα υπάρχει ένα φυσικό «χαλί» από πεσμένα κατακίτρινα φύλλα. Η μαγεία της φύσης σε μαγνητίζει. Έπειτα από αρκετή οδήγηση έφτασα στον προορισμό μου και ετοίμασα τον εξοπλισμό μου γιατί η περιπλάνηση ήδη είχε ξεκινήσει. Αξίζει να τονίσω πως τα Λουτρά Πόζαρ διαθέτουν όλες τις υποδομές για ευχάριστη παραμονή στο χώρο, πεντακάθαρα και προσεγμένα τόσο τα Λουτρά όσο και οι ιδιωτικοί χώροι . Επιπλέον υπάρχει καφετέρια, εστιατόριο και πλήρως εξοπλισμένα αποδυτήρια.

Δείτε περισσότερα οδοιπορικά για Έδεσσα, Ελαφόνησο, Άνδρο, Λιμένι, Πόρο, Μονεμβασιά, Αερόπολη

Φτάνοντας όμως το πρώτο που συναντάς είναι ένα μαγαζάκι με παραδοσιακά προϊόντα και τα πολυαγαπημένα μου μαγνητάκια! Ωστόσο κάποιες μέρες του χρόνου υπάρχουν διάφοροι πωλητές με πάγκους για να αγοράσεις φρούτα, λαχανικά και διάφορα εποχιακά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

Συνέχισα τη βόλτα μου επιλέγοντας να ανέβω από την πλευρά του δρόμου, να εξερευνήσω το δάσος και να μπω στη συνέχεια στα λουτρά αρχίζοντας από πάνω προς τα κάτω. Φτάνοντας στο δάσος ένιωσα δέος βλέποντας αυτό το σκηνικό. Τα πανύψηλα δέντρα με τις φυλλωσιές, τα αναρριχητικά φυτά, οι ήχοι των πουλιών και το γάργαρο νερό που έτρεχε στο ποτάμι έδιναν ευχάριστη νότα στην ησυχία του δάσους.

Ύστερα από αρκετό περπάτημα συνάντησα ένα μικρό μονοπάτι με έναν μικρό καταρράκτη, ενώ παρακάτω με περίμενε ένα δρομάκι που οδηγούσε στην όχθη του ποταμού και σε μια πανέμορφη ξύλινη κούνια να στηρίζεται στο κλαδί ενός δέντρου. Φυσικά δεν έχασα την ευκαιρία όχι μονό να τη φωτογραφίσω αλλά και να νιώσω ξανά παιδί κάνοντας κούνια.

Σε ένα τέτοιο μέρος ο χρόνος κυλά πολύ γρήγορα και χωρίς να θέλω να σκοτεινιάσει πολύ άρχισα να κατεβαίνω προς τους καταρράκτες. Φτάνοντας στα λουτρά ενθουσιάστηκα τόσο από το σκηνικό που για κάμποση ώρα στεκόμουν απλά και το χάζευα. Οι γούρνες με το καυτό νερό, οι καταρράκτες και τα δέντρα με τα πορτοκαλοπράσινα φθινοπωρινά φύλλα γέμισαν την ψυχή μου με συναισθήματα.

Δεν θα μπορούσα φυσικά να μην ζήσω αυτή τη μοναδική εμπειρία μπαίνοντας μέσα στις ιαματικές πηγές. Το νερό του ποταμού είναι κρύσταλλο καθώς πηγάζει μέσα από το βουνό, ενώ το νερό στις δεξιά και αριστερά πλευρές του ποταμού που βρίσκονται και οι φυσικές γούρνες φτάνει και τους 37 βαθμούς κελσίου. Στις κρύες μέρες του χειμώνα τα νερά αχνίζουν και η υψηλή θερμοκρασία του νερού οφείλεται στο γεγονός ότι αναβλύζει μέσα από τη γή. Λόγω του ότι το νερό είναι ιαματικό, η ώρα παραμονής του σε αυτό καλό θα είναι να μην ξεπερνάει τη μισή ώρα. Η αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας που σου χαρίζει είναι μια μοναδική εμπειρία που θέλεις να ξαναζήσεις. Εγώ παρέμεινα στις φυσικές γούρνες καθώς είμαι λάτρης της φύσης και του φυσικού τοπίου όμως υπάρχει πισίνα κολυμβητηρίου με το ίδιο ιαματικό νερό αλλά και ιδιωτικές πισίνες που μπορείτε να επισκεφτείτε κλείνοντας ραντεβού.

Πιστεύω ότι είναι και ένα ωραίο δώρο για το ταίρι σας μια τέτοια εμπειρία και ελπίζω να σας δίνω όμορφες και ξεχωριστές ιδέες με τα οδοιπορικά μου!

Συνάντησα αρκετό κόσμο εκεί σε όλες τις ηλικίες και όχι μόνο ζευγάρια αλλά οικογένειες και παρέες. Δεν σας κρύβω μάλιστα ότι ζήλεψα μια εμπειρία που μου διηγήθηκαν μια παρέα τουριστών, οι οποίοι  είχαν ταξιδέψει στα λουτρά χειμώνα με χιονόπτωση 2 η ώρα τη νύκτα και έζησαν αυτή τη φανταστική εμπειρία μπαίνοντας στα καυτά ιαματικά νερά. Εγώ δυστυχώς δεν στάθηκα τυχερός να χιονίζει αλλά έμεινα πλήρως ευχαριστημένος καθώς κατά τη γνώμη μου είναι ένας προορισμός που μπορεί κανείς να επισκεφτεί όλες τις εποχές του χρόνου.

Η δική μου εμπειρία τελειώνει κάπου εδώ ύστερα από ένα πανέμορφο τριήμερο με όμορφες εικόνες που γέμισαν για ακόμα μια φορά την φωτογραφική μου μηχανή αλλά και την ψυχή μου. Ομολογώ πως ήταν ένας από τους αγαπημένους μου προορισμούς και σίγουρα θα τον ξαναεπισκευτώ!

Ελπίζω να ταξιδέψατε και εσείς μαζί μου νοερά και να πήρατε ιδέα για τις χειμερινές ή και χριστουγεννιάτικες διακοπές σας. Εύχομαι σε όλους καλά Χριστούγεννα με υγεία, αγάπη, ζεστασιά και όμορφες οικογενειακές στιγμές. Καλές διακοπές και η νέα χρονιά να είναι για εσάς δημιουργική και ευλογημένη. Εγώ θα συνεχίσω να σας ταξιδεύω και με το νέο έτος στους πανέμορφους προορισμούς της Ελλάδας μας, εδώ στον planetwebradio.gr τον νούμερο ένα διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας.

Δείτε περισσότερα για την δουλειά του Χρήστου Λαρισαίου στο site του


[There are no radio stations in the database]