Ρεκόρ στο Nurburgring το νέο Honda Civic Type R

22 Απριλίου 2023

Οι άνθρωποι της Honda, κατά τη διάρκεια εξέλιξης του καινούργιου Civic Type R είχαν δύο βασικούς στόχους, να καταρρίψουν το ρεκόρ γύρου για όχημα παραγωγής στην κατηγορία του τόσο στην πίστα της Suzuka, όσο και στο Nürburgring Nordschleife.

Συγκεκριμένα, το αύξησε στα 20.832 μέτρα από τα 20.595 μέτρα που ήταν ως τότε. Κατά συνέπεια οι επίσημες χρονομετρημένες προσπάθειες εμφανίζονται πιο αργές έκτοτε.

Τον Απρίλιο του 2017, η Honda είχε καταρρίψει το ρεκόρ πίστας στην «Πράσινη Κόλαση», στην κατηγορία των δικίνητων μοντέλων παραγωγής, με το προηγούμενο Civic Type R, με 7:43.8. Αυτό κράτησε το 2019, όταν η Renault πήρε τα πρωτεία με το Mégane R.S. Trophy–R, σημειώνοντας χρόνο 7:45.389.

Μπορεί ο χρόνος του γαλλικού αυτοκινήτου να είναι πιο αργός από του ιαπωνικού, αλλά στις αρχές του 2019 η επιτροπή διαχείρισης της πίστας τού Nürburgring αποφάσισε να αλλάξει το μήκος της κατά το οποίο χρονομετρούνται οι προσπάθειες για την κατάρριψη του ρεκόρ.

Πρόσφατα, η Honda δοκίμασε να καταρρίψει εκ νέου το ρεκόρ στη συγκεκριμένη πίστα. Το Civic Type R με το οποία έγινε η προσπάθεια σημείωσε χρόνο 7:44.881 ο οποίος είναι ταχύτερος από τον αντίστοιχο του γαλλικού μοντέλου.Όπως ανακοινώθηκε, το αυτοκίνητο είχε ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect τα οποία είναι διαθέσιμα και για όποιον από τους ιδιοκτήτες του μοντέλου επιθυμεί να τα αποκτήσει.

Μετά το τέλος της προσπάθειας ο Χιντέκι Κακινούμα, επικεφαλής εξέλιξης του νέου μοντέλου, δήλωσε: «Έξι χρόνια έπειτα από το ρεκόρ που επιτύχαμε με την προηγούμενη γενιά τού Civic Type R, περάσαμε σε μια άλλη διάσταση. Είναι το αποτέλεσμα του πάθους που βάλαμε σε όλη τη διαδικασία εξέλιξής του και των αλλαγών που κάναμε στην καινούργια».

Θυμίζουμε ότι το νέο Civic Type R έχει δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα ο οποίος αποδίδει 329 ίππους και μέγιστη ροπή 420 Nm. Σύμφωνα με τη Honda, επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,4 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 275 χλμ./ώρα.


[There are no radio stations in the database]