Χρήστος Λαρισσαίος: Φωτογραφικό ταξίδι στην όμορφη Άνδρο!

29 Ιανουαρίου 2022

Αγαπητοί αναγνώστες, ειμαι ο Χρήστος Λαρισσαίος και απο σήμερα ξεκινάμε μαζί,

εδώ στον Planetwebradio.gr, τα ταξίδια στις γειτονιές όλης της Ελλάδας!

Αρχίζουμε λοιπόν τα ταξίδια μας, απο την όμορφη Άνδρο!

Αυτό που αρχίζουμε να αναπολούμε όλοι μας είναι φυσικά οι διακοπές σε όμορφους προορισμούς. Φέτος έχουμε έναν λόγο παραπάνω να περιμένουμε πώς και πώς τις διακοπές ,καθώς έχουμε κουραστεί ψυχικά από τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας ,αλλά τα σεβόμαστε καθώς η υγεία μας είναι το υπέρτατο αγαθό. Γι’αυτό λοιπόν πήρα την απόφαση τα άρθρα μου να είναι οδοιπορικά σε όμορφες περιοχές της Ελλάδας μας, που έχω επισκεφθεί και έχω φωτογραφήσει.

Παραλία Της Γριάς Το Πήδημα

Η Άνδρος είναι νήσος στο Αιγαίο πέλαγος, νοτιοανατολικά της Εύβοιας. Είναι το βορειότερο νησί των Κυκλάδων και το δεύτερο μεγαλύτερο σε έκταση, μετά τη Νάξο. Εκτείνεται από βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά, καταλαμβάνοντας έκταση 381 τ. χλμ. Έχει πληθυσμό 9.170 κατοίκων. Ξεκινώντας από Ραφήνα με την οποία έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση το νησί φτάνεις στο Γαύριο. Το Γαύριο, στο βορειοδυτικό άκρο της Άνδρου, είναι το κύριο λιμάνι του νησιού. Η έκταση του νησιού γενικότερα είναι αρκετά μεγάλη , με αρκετά αξιοθέατα, τουριστικούς  προορισμούς και διάσημες παραλίες ,οπότε σαν επισκέπτης είναι δύσκολο να καταφέρεις να εξερευνήσεις όλα αυτά .

Επομένως και εγώ θα σας ταξιδέψω σε όσα μέρη του νησιού κατάφερα  να πάω και να φωτογραφήσω!

Το οδοιπορικό μας αρχίζει με μια βόλτα στο Μπατσί.

Το πιο γνωστό χωριό  και κοσμοπολίτικος προορισμός στην Άνδρο. Έχει πολύ όμορφα σοκάκια, γραφικά στενά ,μαγαζιά καφετέριες και φυσικά ψαροταβέρνες με πολύ όμορφη θέα τη θάλασσα ειδικά για ερωτευμένα ζευγάρια ή παρέες οι οποίες προτιμούν γραφικό τρόπο διασκέδασης .

Ενθουσιάστηκα από την φιλοξενία τόσο των κατοίκων όσο και τον εργαζομένων οι οποίοι ήταν πρόθυμοι να σε εξυπηρετήσουν ακόμα και να σε ξεναγήσουν στο νησί.

Για όσους το επισκεφθούν χρήσιμη πληροφορία είναι ότι ο αέρας πραγματικά είναι πολύ δυνατός ιδιαίτερα Αύγουστο και Σεπτέμβριο, κάτι που μου ανέφεραν οι ντόπιοι ,πως το νησί των ανέμων είναι η Άνδρος και όχι η Μύκονος που φημίζεται να κατέχει αυτόν τον τίτλο. Το σίγουρο όμως είναι πως αν λατρεύετε τα extreme sports που θέλουν σύμμαχο τον άνεμο νομίζω η Άνδρος σας ταιριάζει.

Για όσους πάλι θέλουν νυχτερινή διασκέδαση το Μπατσί διαθέτει πολύ ωραία μαγαζιά για χαλαρό ποτό ,κοκτέιλ και φυσικά για ατελείωτο ξενύχτι  με πολύ μουσική και χορό. Πόσο όμορφα τα καντούνια το βράδυ με χαμηλό φωτισμό και τους ήχους του κύματος που βγαίνει στην αμμουδιά της τοπικής παραλίας που όποια ώρα της μέρας την επισκεφθείτε θα σας μείνει αξέχαστη.

Έχοντας «γονατίσει» την μηχανή μου από τα πολλά κλικ στο Μπατσί, πήρα το δρόμο για ένα ακόμα όμορφο προορισμό που αφόρα τους καταρράκτες Πιθαρά που είναι κάποια χιλιόμετρα πιο μακριά.

Καταρράκτες Πιθαρά

Για να προσεγγίσεις στους καταρράκτες πρέπει να περάσεις από ένα στενό μονοπάτι το οποίο είναι ασφαλές και διανύοντας το θα ζήσεις μια μοναδική εμπειρία βλέποντας απέναντι σου θέα τα καταπράσινα βουνά και στη μέση της διαδρομής μία πηγή με κρυστάλλινο καθαρό νερό. Φτάνοντας στους καταρράκτες το θέαμα είναι μοναδικό όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες. Πόσο μάλλον όταν βουτήξεις κιόλας στα καθαρά αλλά παγωμένα νερά.

Στο ταξίδι μου ωστόσο επισκέφθηκα τον Χαλκολιμνιώνα και τα πίσω Γυάλια δυο εξαιρετικές, βραχώδης παραλίες με καταγάλανα νερά και την δεύτερη παραλία να κατέχει ομώνυμο beach bar.

πίσω Γυάλια

Συνεχίζοντας έφτασα στον Όρμο Κορθίου ο οποίος διαθέτει λιμάνι και συγκοινωνία με το υπόλοιπο νησί.

Όρμος
Κορθίου

Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα εκεί όπως οι σπάνιοι οριζόντιοι ανεμόμυλοι  και ένα ξωκλήσι της Αγίας Σοφίας στην άκρη του όρμου. Επίσης στην περιοχή  βρίσκεται και η φημισμένη παραλία «της γριάς το πήδημα».

Τέλος θα αφήσουμε τη Χώρα της Άνδρου που είναι η πρωτεύουσα του νησιού στην οποία βρίσκεται το Ναυτικό μουσείο και ο φημισμένος φάρος. Επιπλέον έχει αρκετές παραλίες και μαγαζιά για φαγητό ποτό και καφέ.

Χώρα της Άνδρου

Αυτό ήταν!

Το πρώτο μας οδοιπορικό έφτασε στο τέλος του! Ελπίζω να ταξιδέψατε νοερά σε αυτόν τον υπέροχο τόπο εύχομαι να βρεθείτε και εσείς εκεί αν δεν έχετε ήδη ταξιδέψει.

Να είστε όλοι καλά γεμάτοι χαμόγελο και αισιοδοξία!

Ακούστε τον Χρήστο Λαρισσαίο να μιλάει για την όμορφη Άνδρο εδώ:


[There are no radio stations in the database]