Σταύρος Βαρθαλίτης: “Δεν θα πω ψέματα, ήταν δύσκολη η προσαρμογή μετά το Masterchef”

28 Ιανουαρίου 2022

Από νικητής του Mastechef 4, φιναλίστ στο DWTS. Ο Σταύρος Βαρθαλίτης έχει βάλει στόχο να σαρώσει τα βραβεία και μιλά αποκλειστικά στο Queen.gr.

Και ποιος μπορεί να ξεχάσει το σύνθημα «Έρωτας αλήτης, Σταύρος Βαρθαλίτης» που έγινε viral στο Masterchef 4 και τον ακολουθεί ακόμη και τώρα, δύο χρόνια μετά την νίκη του; Κανείς μας ούτε και ο ίδιος, γιατί αυτή είναι μία από τις δεκάδες στιγμές που νοσταλγεί τον τηλεοπτικό διαγωνισμό που δεν τον έκανε απλά δημοφιλή, αλλά του άνοιξε διάπλατα τους ορίζοντές του.

Την άρπαξε την ευκαιρία ο Σταύρος και τα τελευταία χρόνια μας δείχνει το πολύπλευρο ταλέντο του στη μαγειρική τόσο από το προσωπικό του κανάλι στο Youtube, όσο και από το περιοδικό Cook και την εκπομπή Breakfast@star. Εκείνο που δεν περιμέναμε να δούμε είναι πως έχει ταλέντο και στο χορό.

Και έτσι ξαφνικά, αλλά και με ατέλειωτες ώρες προβών κατάφερε να είναι ένας από τους τέσσερις φιναλίστ του τελικού του DWTS. 

Τίποτε, από όσα μας είχε δείξει στο Masterchef, από το χιούμορ του, τον ενθουσιασμό του, από τον γρήγορο τρόπο που σου αναλύει τις σκέψεις και τα συναισθήματα του δεν έχει αλλάξει. Είναι ίδιος και απαράλλαχτος. Όπως και τα trend γυαλιά του που ξεσήκωναν τα σχόλια του Λεωνίδα Κουτσόπουλου.

Το μόνο που έχει αλλάξει είναι τα τρελά του ωράρια, γιατί όταν μιλάμε για δουλειά και για μαγειρική που είναι το πάθος του, ο χρόνος περνά και χάνεται. Η μόνη που του γκρινιάζει για αυτό, είναι η μητέρα του. Αλλά ευτυχώς όχι και η σύντροφός του. Και εκεί τυχερός ο Σταύρος.

Η ζωή του, η νίκη, ο χορός, οι παλιοί συμπαίκτες, οι αλλαγές των τελευταίων χρόνων, η αγάπη και οι σχέσεις, οι κολλητοί του, γίνονται οι πρωταγωνιστές στην κουβέντα μας. 

«Δεν θα πω ψέματα! Ήταν δύσκολη η προσαρμογή μετά το Masterchef»

Τώρα που ξεκίνησε για μία ακόμη τηλεοπτική σεζόν το Masterchef, ένιωσες νοσταλγία;

Μετά το Masterchef 4 κάθε φορά που έρχεται Γενάρης και έχει πρεμιέρα, αναπολώ τις στιγμές που και εγώ ήμουν μέσα, αναπολώ με νοσταλγία αυτό το ταξίδι στη μαγειρική που ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία, ειδικά με όλη αυτή την παρέα με την οποία ήμουν μαζί. Ετοιμαζόμαστε μάλιστα σύντομα να κάνουμε και ένα μικρό reunion και θα γίνει χαμός! Θα ήθελα να ξαναγίνω κομμάτι του Masterchef έστω με μία εμφάνιση guest.

Ως νικητής νομίζω το δικαιούσαι…

Εμένα με ενδιέφερε περισσότερο όλο αυτό το ταξίδι, παρά ο προορισμός, δηλαδή η νίκη. Εννοείται βέβαια πως και το έπαθλο ήταν το ιδανικό συμπλήρωμα σε όλο αυτό, ήρθε όπως λέμε και έδεσε το γλυκό. Έφτασα στο τέλος και με τον Σταυρή και αυτό είχε μία άλλη…γλύκα, το να κερδίζεις κάποιον δηλαδή που είναι πολύ καλός μάγειρας. Και να βλέπεις παράλληλα πως η εκτίμηση είναι αμοιβαία. Ακόμη θυμάμαι την βαθμολογία στο τέλος, το 30 στο 30, που δεν έχει πάρει κανείς άλλος μέχρι στιγμής στο διαγωνισμό. Ήταν τόσο μεγάλη η χαρά μου, αλλά ένιωθα παράλληλα σα να είχαμε κερδίσει και οι δύο.

Κρατήσατε επαφές μετά το παιχνίδι;

Μιλάμε σχεδόν κάθε εβδομάδα και τον έχω προσκαλέσει τον Φεβρουάριο να έρθει και στην Αθήνα, να μείνει μαζί μας, να κάνουμε κάποιες…εξορμήσεις για να θυμηθούμε τα παλιά. Θα είναι και οι άλλοι δύο τις παρέας, ο Τζόν φυσικά και ο Δήμος που πρόσφατα μάλιστα έγινε και μπαμπάς. Λόγω της πανδημίας δεν καταφέραμε να δούμε ακόμη το μωρό του.

Πόσο καιρό μετά το παιχνίδι προσαρμόστηκες στα νέα δεδομένα της ζωής σου;

Ήταν δύσκολη η προσαρμογή, δεν θα σου πω ψέματα. Ήξερα όμως όταν δήλωσα συμμετοχή ότι μπαίνω σε ένα μαγειρικό show, που θα έδειχνα εκτός από τις μαγειρικές μου ικανότητες και την προσωπικότητά μου και δεν είχα καμία επιφύλαξη σε αυτό. Ήθελα να δείξω ποιος είμαι πραγματικά. Και όταν βγήκα το έζησα στο έπακρο. Ήθελα να δείξω και εγώ την αγάπη μου στον κόσμο που με στήριξε και μας στήριξε. Χάρηκα με την συμπάθεια και την αποδοχή τους. Μετά από 10 μέρες όμως ξεκίνησα ξανά τη δουλειά. Ήρθαν πολύ ωραία πράγματα και έρχονται ακόμη περισσότερα.

Πες μου μερικά πλεονεκτήματα που προέκυψαν από την επιτυχία και την αναγνωρισιμότητά σου. Κέρδισες περισσότερα χρήματα; Κέρδισες ακόμη και περισσότερα φλερτ από θαυμάστριες;

Τα μεγαλύτερα οφέλη που ήρθαν μετά το Masterchef αφορούν στην προσωπικότητά μου. Μπήκα ως μάγειρας και όταν βγήκα είχα ένα πιο επιχειρηματικό μυαλό πάνω στην μαγειρική το οποίο ακόμη το εκπαιδεύω. Δικό μου δώρο προσωπικό με το έπαθλο, πήρα μετά από 1,5 χρόνο το οποίο δεν ήταν και τίποτε ιδιαίτερο, ήταν απλά ένα τηλέφωνο. Με όσα χρήματα έχω βγάλει προσπαθώ να βοηθώ αυτούς που μπορώ ή τα επενδύω στην εταιρεία μου προσπαθώντας να αναπτυχθεί περισσότερο.

Καινούργια γυαλιά δεν πήρες;

Ε, αυτά δεν τα μετράω. Ένα ζευγάρι γυαλιά το μήνα είναι δεδομένα, αυτό δεν αλλάζει. (γελάει)

«Το μόνο παράπονο που έχει η μάνα μου είναι ότι δε με βλέπει»

Η μητέρα σου, που είναι μια δυναμική γυναίκα και εξίσου με εσένα επικοινωνιακή, λειτουργεί ως κλασσική Ελληνίδα μαμά; Σε προτρέπει έμμεσα να δημιουργήσεις οικογένεια;

Με τη μαμά μου ταιριάζουμε πολύ ως προσωπικότητες και έχουμε ζήσει για πολλά χρόνια μαζί μετά τον χωρισμό της με τον πατέρα μου, με τον οποίο έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Αλλά δεν παίρνει θέση η μαμά μου στα προσωπικά μου. Είναι πάντα δίπλα μου, με συμβουλεύει, αλλά μέχρι εκεί. Το μόνο παράπονο που έχει είναι ότι δεν με βλέπει. Εκεί που με έβλεπε δύο ώρες την ημέρα, τώρα πια με βλέπει μία ώρα την εβδομάδα.

Εσύ δεν το νιώθεις ως ανάγκη να δώσεις και λίγη βαρύτητα πια εκτός από τα επαγγελματικά και στην προσωπική σου ζωή;

Είναι σε μια ισορροπία και τα δύο γιατί είμαι σε σχέση. Είμαι αρκετά χαρούμενος γιατί μου αρέσει η σταθερότητα. Η σχέση μου και η οικογένειά μου είναι η βάση μου. Με βοηθούν στο να είμαι ήρεμος και να είμαι προσηλωμένος στο στόχο μου στη δουλειά μου.

Η σύντροφος σου δείχνει όμως κατανόηση στα τρελά σου ωράρια και στην αφοσίωση που έχεις στην μαγειρική;

Πολλές φορές έχω μπει στη θέση της, δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα αν ο άνθρωπός μου δούλευε 20 ώρες το 24ωρο. Θεωρώ όμως το χειρίζεται αρκετά καλά! (γελάει) Όταν υπάρχει κατανόηση και υπομονή, όλα λύνονται. Και υπάρχει κατανόηση και υπομονή από την πλευρά της.

Όταν σε είδαμε για πρώτη φορά στο DWTS, η αλήθεια είναι πως όλοι αναρωτιόμασταν πόσο θα άντεχες.  Αλλά έφτασες μέχρι τον τελικό…

Την πρώτη φορά που μου έκαναν την πρόταση από το κανάλι, ήθελα αρχικά λίγο χρόνο να το σκεφτώ. Δεν ήταν μία εύκολη απόφαση, να αφήσω όλα τα άλλα που έκανα για να αφοσιωθώ, γιατί θα σπαταλούσα αρκετή ενέργεια και κόπο. Ήταν όμως μία πολύ ωραία πρόταση, ένα πολύ ωραίο project που έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα και ήθελα και εγώ να βάλω το λιθαράκι μου σε αυτό. Είναι premium το show και ήξερα πως θα βγει ένα τόσο ωραίο αποτέλεσμα. Έχω κουραστεί όλους αυτούς τους μήνες αλλά δεν το μετανιώνω. Δεν φημίζομαι για την γυμναστική μου, αλλά το σώμα μου ανταποκρίθηκε. Πια έχω αλλάξει και τρόπο σκέψης. Δεν το είδα ποτέ ανταγωνιστικά, υπήρχε πάντα καζούρα μεταξύ μας με όλους τους παίκτες και δεν είπα ποτέ «πάμε να πάρουμε τη νίκη». Θα ήθελα να κερδίσει το ζευγάρι που από την αρχή φάνηκε ότι δεν είχε εμπειρία, αλλά το προσπάθησε και τα κατάφερε. Θεωρώ ότι θα είναι πολύ όμορφο το μήνυμα που θα δώσουν με την εξέλιξη και την πρόοδό τους.

Πηγή: Queen.gr


[There are no radio stations in the database]