Λιμένι | Το παραμυθένιο χωριό της Μάνης

18 Ιουνίου 2022

Αγαπητοί αναγνώστες, γεια σας!

Το καλοκαίρι έχει ήδη ξεκινήσει.

Ο ήλιος καίει για τα καλά, η θερμοκρασία είναι στο κόκκινο και εμείς εδώ πιστοί στο ραντεβού μας, θα ταξιδέψουμε σε δροσερούς προορισμούς.

Αυτή την φορά σας έχω ετοιμάσει ένα οδοιπορικό με κύριο θέμα τις δροσερές παραλίες και ένα μέρος που θα περάσετε αξέχαστες διακοπές. Θα σας ταξιδέψω νοερά στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στο Λιμένι Μάνης.

Πρόκειται για ένα παραμυθένιο παραθαλάσσιο χωριό με πετρόχτιστα  σπίτια τα οποία είναι διακοσμημένα με όμορφα φυτά σε κάθε γωνιά του και την παραλία που μοιάζει με πισίνα παλατιού.

Βρίσκεται κοντά στην Αρεόπολη και είναι ένας προορισμός που σίγουρα δεν πρέπει να τον αφήσετε ανεκμετάλλευτο για τις διακοπές και τις βουτιές σας.

Το χωριό από μόνο του αποτελεί αξιοθέατο, συγκεντρώνει  πολύ μεγάλο αριθμό τουριστών.

Και έχει αρκετούς ξενώνες άνετους και παραδοσιακούς, για τη διαμονή σας. Η παραλία του εκτίνεται σε όλη την έκταση του χωριού και ένα μέρος της καταλήγει στην καρδιά του χωριού δημιουργώντας μια γωνιά παραμυθένια για ατελείωτες βουτιές.

Τα νερά της δροσερά και πεντακάθαρα χαρακτηριστικό της γνώρισμα, οι βαρκούλες που μοιάζουν να αιωρούνται μιας και τα τόσο καθαρά νερά της παραλίας «σβήνουν» το σημείο επαφής τους με την επιφάνεια της.

Η περιοχή φημίζεται για την αρχιτεκτονική της που έχει ως κύριο γνώρισα την λαξευμένη πέτρα, και τα όμορφα πλακόστρωτα σοκάκια της.

Φτάνοντας στο χωριό έμεινα έκπληκτος από τις εικόνες που σας διηγήθηκα πιο πάνω, και αμέσως άρχισα να την εξερευνώ από άκρη σε άκρη φωτογραφίζοντας την.

Τα μικρά συννεφάκια, το απαλό κύμα και τα βουνά γύρω από το Λιμένι ήταν το «σεντούκι» στο κάδρο μου και το χωριό ένας κρυμμένος  θησαυρός  εντός του που ήθελα να «κατακτήσω» με τον φακό μου. Η περιοχή διαθέτει πάρα πολύ καλό φαγητό, τα παραδοσιακά εδέσματα του τόπου όπως το σύγκλινο Μάνης φιγουράρουν στα γραφικά ταβερνάκια του χωριού.  Επίσης εδώ θα βρείτε καφετέριες με παραδοσιακό χαρακτήρα στις οποίες μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας και να ατενίσετε τον ορίζοντα της Μάνης και την μοναδική θέα που εκτίνεται μπροστά σας.

Παρέμεινα σχεδόν όλη την ημέρα στην παραλία καθώς η συγκεκριμένη τοποθεσία με μαγνήτισε από την αρχή. Παρόλα αυτά έκανα μια βόλτα στα όμορφα πλακόστρωτα σοκάκια του χωριού, είδα τους μοναδικούς  πετρόχτιστους τοίχους, ένοιωσα το γλυκό αεράκι της θάλασσας και μύρισα τα ευωδιαστά άνθη που δίνουν στα σπίτια μια καλλιτεχνική πινελιά.

Εδώ βρίσκεται και ο Πύργος του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη. 

Καθώς είχε μεσημεριάσει, συνέχισα το οδοιπορικό μου σε ένα παρακείμενο μέρος δίπλα στο Λιμένι, το Νέο Οίτυλο. Αυτό το μέρος έχει εξίσου όμορφες και καθαρές παραλίες, κάποιες από αυτές είναι με άμμο και κάποιες άλλες με βοτσαλάκια, όπως αυτή εδώ.

Ενώ περπατούσα παράλληλα με την ακροθαλασσιά είδα σε αυτό το σύρμα να κρέμονται αυτά τα πλοκάμια χταποδιών να είναι έτοιμα να μπουν στη σχάρα και να τα απολαύσεις μαζί με ουζάκι.

Δεν έχασα την ευκαιρία για ακόμη μια βουτιά και έκανα μπάνιο στην παραλία του Νέου Οιτύλου. Αξίζει να επισημάνω πως στην περιοχή υπάρχουν παραδοσιακοί ξενώνες για διαμονή. Το μέρος είναι ιδανικό για ζευγάρια, οικογένειες και παρέες φίλων.

Σιγά-σιγά άρχισε να σουρουπώνει, πήρα την μηχανή μου στα χέρια και επέστρεψα στο Λιμένι για να κάνω μια βραδινή βόλτα.

Όπως βλέπετε η θέα είναι μοναδική με τα ζεστά φώτα να τονίζουν τα πετρόχτιστα σπίτια και τους δρόμους του χωριού.

Κάπου εδώ το οδοιπορικό στο Λιμένι φτάνει στο τέλος του. Εύχομαι να ταξιδέψατε μαζί μου και να πήρατε μια γεύση αλλά και ιδέα από το καλοκαίρι που θα ζήσετε εάν έρθετε στο Λιμένι για διακοπές.

Εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το μεθεπόμενο Σάββατο. Έως τότε μείνετε συντονισμένοι στον Planet WebRadio, τον Νο1 διαδικτυακό σταθμό της Αθήνας.

Να είστε καλά και να δημιουργείτε μοναδικές στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.


[There are no radio stations in the database]