Έρχεται Πάσχα – Πώς θα φτιάξεις μόνη σου τα πιο εντυπωσιακά σοκολατένια αυγά
18 Απριλίου 2022
Η αντίστροφη μέτρηση για το φετινό Πάσχα έχει ήδη ξεκινήσει και όπως κάθε χρόνο θα μπούμε στην κουζίνα με τη μαμά για να φτιάξουμε τα καθιερωμένα κόκκινα αυγά. Η αλήθεια ωστόσο είναι πως τα σοκολατένια πασχαλινά αυγά αποτελούν τη μεγάλη μας αγάπη.
Έχουν υπέροχη, γλυκιά γεύση και είναι το καλύτερο σνακ για τις απογευματινές λιγούρες ή κάθε φορά που θες να φας ένα μικρό γλυκάκι. Αν δεν θες να ξοδέψεις χρήματα στην αγορά ενός μεγάλου, σοκολατένιου αυγού από το super market, έχουμε ευχάριστα νέα για εσένα.
Μπορείς εύκολα να φτιάξεις τα πιο εντυπωσιακά σοκολατένια αυγά στο σπίτι, χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Πίστεψέ μας, η διαδικασία δεν είναι καθόλου δύσκολη, μοιάζει με παιχνίδι και σίγουρα θα αποτελέσει μια ευχάριστη δημιουργική απασχόληση στον ελεύθερό σου χρόνο.
Υλικά:
- 2 συσκευασίες (100gr η καθεμία) μείγμα πουτίγκας
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
- 1/2 φλιτζάνι γάλα 2%.
- 5 με 6 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια φυστικοβούτυρο
- 4 φλιτζάνια κομματάκια σοκολάτας
- 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρικό λίπος
- τρούφα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ανακατεύουμε τα μείγματα πουτίγκας, το βούτυρο και το γάλα. Αφήνουμε να πάρει βράση και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το φυστικοβούτυρο.
- Πλάθουμε το μείγμα σε σχήμα αυγού. Τοποθετούμε σε ένα ταψί (στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί).
- Λιώνουμε τα chips σοκολάτας και το λίπος σε ένα κατσαρολάκι ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Βουτάμε τα αυγά στη σοκολάτα και τα τοποθετούμε στο αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνουμε λίγη τρούφα για γαρνίρισμα.
- Αφήνουμε να παγώσουν.