«Μπαράκ Ομπάμα» ο Θεοδωρικάκος με 160(!) αστυνομικούς στη φύλαξή του – Μόλις 60 επιχειρούν σε Άνω Λιόσια και Ζεφύρι μαζί

10 Ιανουαρίου 2023

Προκαλεί το κοινό αίσθημα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος όταν έχει στο πλάι του έναν πρωτοφανή «στρατό» τουλάχιστον 150-160 αστυνομικών, πολλοί από τους οποίους έχουν αφαιρεθεί από το έργο της αστυνόμευσης (περίπου 15 προέρχονται από την ομάδα ΔΙΑΣ) για την ασφάλεια των πολιτών, όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής».

Την ώρα που στα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου επιχειρούν πραγματικά λιγότεροι απο 60 αστυνομικοί συνολικά, ο υπουργός με το προσωνύμιο «Μπαράκ Ομπάμα» όπως τον αναφέρουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί μεταξύ τους, έχει 55 (!) συνολικά αστυνομικούς στο γραφείο του για διάφορες εργασίες ως συνοδούς ασφαλείας στις μετακινήσεις του, από τους οποίους οι 15 είναι αυτοί που έχουν αφαιρεθεί από τη ΔΙΑΣ, και οι οποίοι κανονικά θα έπρεπε να συμμετέχουν σε πεζές περιπολίες για την προστασία των πολιτών.

Επιπλέον στις κατοικίες στην Αττική και στη Λακωνία και στο γραφείο του κ. Θεοδωρικάκου απασχολούνται συνολικά 103 άτομα, από τους οποίους περίπου 45 είναι από τα ΜΑΤ, 40 από την Ασφάλεια Αττικής και από άλλες υπηρεσίες. Πιο συγκεκριμένα στην κατοικία του δίνει συνεχώς παρών μία ομάδα ΥΜΕΤ με 5-10 άτομα (με τέσσερις διαφορετικές βάρδιες), μία ομάδα ΟΠΚΕ με επτά-οκτώ άτομα (επίσης με τέσσερις βάρδιες). Επίσης εκεί δίνουν παρών τέσσερα άτομα της Κρατικής Ασφάλειας, αστυνομικός με πολιτικά ως σκοπός, ενώ περιπολούν και διάσπαρτες ομάδες ΔΙΑΣ (δεν συνυπολογίζονται στον «στρατό» των 160 φρουρών του). Στο γραφείο του έχει αστυνομικό σκοπό με πολιτικά, διερχόμενη περιπολία ασφαλείας με δύο άτομα το 24ωρο.

Όταν το μεγάλο πρόβλημα των Τ.Α. στον Δήμο Φυλής και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής ειναι οι «περιπολίες – μαϊμού» που ποτέ δεν πραγματοποιούνται και απλώς αναφέρονται στα χαρτιά λόγω έλλειψης προσωπικού, όπως έχουν καταγγείλει επίσημα με επιστολής στο Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής πριν απο περίπου έναν χρόνο αλλά και τα όσα είχε αναφέρει για την υποστελέχωση των δυνάμεων των Α.Τ. σε συνέντευξη του στον Planetwebradio.gr ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου κος Γιάννης Μαυροειδάκος στον Αναστάση Ατζάμπο.

“Άμα το Α.Τ. έχει εγγεγραμμένη δύναμη 56 ατόμων και υπηρετούν οι 23, πως θα βγει το περιπολικό για να κάνει 24ωρη βάρδια όταν απαιτούνται 8-9 άτομα για το ένα περιπολικό; είχε αναρωτηθεί ο Αντιδήμαρχος και εμείς αναρωτιόμαστε για πόσο ακόμα ο κύριος Θεοδωρικάκος θα προχωρά σε πλήρη επικοινωνιακή εκμετάλλευση της παρουσίας του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με συνεχή δελτία Τύπου αυτοπροβολής και αυτοδιαφήμισης με την ιδιοποίηση κάθε επιτυχίας της ΕΛ.ΑΣ., ενώ θα «αποσύρεται» όταν υπάρχουν δραματικά λάθη όπως αυτό που κόστισε τη ζωή στον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη και τα όσα θλιβερά γεγονότα ακολούθησαν σε κεντρικές οδούς αφήνοντας τον κάθε πολίτη έρμαιο και ανασφαλή.

Στο άρθρο που υπογράφει ο έγκριτος αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, γίνεται αναφορά και σε επίδειξη δύναμης απο το γραφείο του Υπουργού όταν μια

στενή συνεργάτριά του φαίνεται να ζήτησε, χωρίς να έχει καμία τέτοια αρμοδιότητα, από ανώτατους αξιωματικούς τη διάλυση υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. που φαίνεται να έχει σημαντικές επιτυχίες, προκειμένου να καλυφθούν τα σχετικά κενά και όχι αφαιρώντας φρουρούς από τον υπουργό. Σε κινήσεις που προκαλούν αναστάτωση στο εσωτερικό των αρχών ασφαλείας, την ώρα που δεν υπάρχει καμία σχετική αποτρεπτική κίνηση από το Μέγαρο Μαξίμου παρότι υπάρχει πληροφόρηση για τις «ηγεμονικές επιλογές» του προϊσταμένου της λεωφόρου Κατεχάκη. Με μια επιδεικτική αστυνομική «υπερδύναμη» για τη φρούρησή του που αντιστοιχεί σε τέσσερα-πέντε αστυνομικά τμήματα. Ταυτόχρονα ο κ. Θεοδωρικάκος προχωρά σε πλήρη επικοινωνιακή εκμετάλλευση της παρουσίας του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με συνεχή δελτία Τύπου αυτοπροβολής και αυτοδιαφήμισης με την ιδιοποίηση κάθε επιτυχίας της ΕΛ.ΑΣ., ενώ «αποσύρεται» όταν υπάρχουν δραματικά λάθη όπως αυτό που κόστισε τη ζωή στον 16χρονο Ρομά στη συμπρωτεύουσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη άνοιξη, όταν υπήρχε η εικόνα προκήρυξης εκλογών στις αρχές φθινοπώρου, ο κ. Θεοδωρικάκος άρχισε να δίνει βροντερό «παρών» σε αλλεπάλληλες εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την «ασφάλεια στο Διαδίκτυο» που άρχισαν να οργανώνονται στην εκλογική του περιφέρεια, οι οποίες δεν συνεχίστηκαν, κάτι που θα μπορούσε να συνδυαστεί με το τέλος τότε του σεναρίου των «φθινοπωρινών εκλογών».

Ο Υπουργός ξαναβγαίνει αλλά με τι κόστος στις υπόλοιπες περιφέρειες για την Νέα Δημοκρατία;

Όσον αφορά την επανεκλογή του ο κ. Θεοδωρικάκος φέρεται να έχει δημιουργήσει συνεχείς επαφές και διαύλους προσωπικών συνεννοήσεων με ιδιώτες και πρώην στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Με τους πρώτους, λόγω των γνωριμιών τους με ιδιοκτήτες νυκτερινών κέντρων κ.λπ., να στεγάζουν πολιτικές συγκεντρώσεις σε καταστήματα της περιφέρειάς του και να υπόσχονται ψήφους από ομάδες πολιτών όπως αυτών με καταγωγή από τη Νότια Πελοπόννησο και άλλων. Και με τους πρώην αστυνομικούς να υπόσχονται μέσω και των πολιτικών γνωριμιών τους εκλογική ενίσχυση του κ. Θεοδωρικάκου, και να επιδιώκουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις άλλων στελεχών των αρχών ασφαλείας – στις επόμενες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. – να προωθήσουν πρόσωπα που έχουν συσχετισθεί προ μερικών ετών με συστήματα διαφθοράς στα σώματα ασφαλείας. Χωρίς πιθανόν ο υπουργός να γνωρίζει το εύρος των συγκεκριμένων παρασκηνιακών μεθοδεύσεων, απορροφημένος με το… έργο της επανεκλογής του όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Το θέμα ειναι το πολιτικό κόστος για την Νέα Δημοκρατία στις υπόλοιπες περιφέρειες όπως αυτή της Δυτικής Αττικής που δεν… πολιτεύεται ο κύριος Θεοδωρικάκος, αφού η ψήφος πολλών πολιτών θα πάει αντιδραστικά απέναντι σε όσα ΔΕΝ κάνει ο Υπουργός για την ενίσχυση της ασφάλειας του.


[There are no radio stations in the database]