Γιάννης Μαυροειδάκος: “Δεν νιώθει την στοιχειώδη ασφάλεια ο πολίτης – Η πολιτεία ξέρει το πρόβλημα και πρέπει να το λύσει”

7 Σεπτεμβρίου 2022

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης παραχώρησε την Τρίτη 6/9/2022, ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου κος Γιάννης Μαυροειδάκος στον Αναστάση Ατζάμπο και την εκπομπή “Εδώ στα Δυτικά” στον Planetwebradio.gr.

Στο πρώτο μισό της εκπομπής αναφέρθηκαν στα Ζεφύρεια που ξεκινούν την Τετάρτη 7/9, στα έργα που έχουν αλλάξει και θα αλλάξουν εντελώς και στην συνέχεια την εικόνα του Ζεφυρίου, όπως το πολύ μεγάλο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ρέμα της Εσχατιάς, με προγραμματισμένες να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις άθλησης και ψυχαγωγίας επάνω του, την αναμόρφωση της εισόδου στον κόμβο Γαβαλά και τις νέες πλατείες και χώρους πρασίνου που βρίσκονται υπό κατασκευή ή αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.

Στο δεύτερο μέρος η συζήτηση επικεντρώθηκε στην παραβατικότητα της περιοχής, ο αντιδήμαρχος Ζεφυρίου δεν μάσησε τα λόγια του, μίλησε για το μεγάλο πρόβλημα της παραβατικότητας στο Ζεφύρι, και τα προβλήματα που προκαλεί η ελλιπής αστυνόμευση και η υποστελέχωση των Τ.Α. Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων.

Εξήγησε τις προσπάθειες και τις παρεμβάσεις που έχει κάνει μαζί με τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την αστυνομία, ενώ τόνισε την ανάγκη της κυβερνητικής βούλησης που χρειάζεται για να βρεθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα της παραβατικότητας στην περιοχή.

Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης:

  • Για την συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την αστυνομία:

“Έχουμε κάνει συναντήσεις με τον δήμαρχο, έχουμε δει υπουργούς, έχουμε δει αρχηγούς αστυνομίας, έχουμε καταθέσει, έχουμε μιλήσει, έχουμε φωνάξει, έχουμε απειλείσει, έχουμε ξαναζητήσει, φανταστείτε τι θα είχε γίνει αν είχε φύγει το Α.Τ. Ζεφυρίου και δεν είχε έρθει εδώ η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής”.

“Έχουμε υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την αστυνομία το οποίο απο την μεριά μας τηρείται και απαιτούμε να τηρηθεί και απο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Θεωρώ οτι είμαστε ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα σε προσφορά προς την ελληνική αστυνομία. Απαιτείται η κυβερνητική βούληση για να δώσουν οχήματα, δυνάμεις, Εισαγγελέα.”

Επιτέλους ζητάμε την παρουσία μόνιμου Εισαγγελέα στο Ζεφύρι, γιατί μόνο έτσι θα γίνει καλή δουλειά και εμείς ως δήμος διαθέτουμε και χώρο για την εγκατάσταση του.”

  • Για το πρόβλημα της επαναλαμβανόμενης παραβατικής συμπεριφοράς:

“Ζητάμε το αυτονόητο. Οι δημότες μας να νιώθουν ασφάλεια. Αυτός ο αγώνας γίνεται απο πολύ παλιά. Εμένα με ενδιαφέρει αυτός που παραβαίνει τον νόμο να έχει και τις ανάλογες συνέπειες, οχι να τον παραβαίνει 30 φορές για να τις έχει”.

“Έχουμε δει παραδείγματα ανθρώπων που έχουν πάει για κλοπές οχι μια αλλά 10-15-20 φορές και την άλλη μέρα ειναι έξω. Ειναι και παράπονο των αστυνομικών και του κόσμου οτι συλλαμβάνονται και την άλλη μέρα ειναι έξω και ειναι οι ίδιοι που μετά κοροϊδεύουν τους αστυνομικούς”.

  • Για την υποστελέχωση των δυνάμεων των Α.Τ. του Δήμου:

“Άμα το Α.Τ. έχει εγγεγραμμένη δύναμη 56 ατόμων και υπηρετούν οι 23, πως θα βγει το περιπολικό για να κάνει 24ωρη βάρδια όταν απαιτούνται 8-9 άτομα για το ένα περιπολικό;

“Έχουμε πει στις συναντήσεις με τους αρμόδιους, πως το περιπολικό στα Α.Τ. Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων να μην φεύγει και να πηγαίνει σε άλλες κλήσεις.

“Όταν σε έναν τόπο δεν υπάρχει αστυνομία να επιτηρεί πραγματικά και δεν έχει την δύναμη να επέμβει όταν χρειαστεί, τα παιδιά που ειναι 15 ή 20 ετών θα νιώσουν ασυλία και θα συνεχίσουν να προκαλούν ζημιές”.

  • Για το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη:

“Αν δεν έχεις αστυνομία η οποία να επιτηρεί σε 24ωρη βάση, να υπάρχουν περιπολικά που γυρνάνε στους δρόμους για να βρουν αυτόν που οδηγεί και έχει δυνατά μουσική, αυτόν που οδηγεί και ειναι ανήλικος, αυτόν που θέλει να κάνει την οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά, αν δεν υπάρχει έλεγχος στους δρόμους και αστυνόμευση μιας περιοχής, δεν λέμε αστυνομοκρατούμενο δήμο, δεν θέλουμε αυτό αλλά πρέπει ο πολίτης για να νιώσει την στοιχειώδη ασφάλεια γιατί δεν την νιώθει. Με συγχωρείς δεν την νιώθει.

Πρέπει να υπάρχει αστυνόμευση στην περιοχή συγκεκριμένες ώρες το βράδυ αλλά και πρωί. Πόσο πιο δυνατά και καθαρά να το πούμε; Αν έχουν άλλα σχέδια να μας το πούνε.

Αν υπάρχει κάτι άλλο να το ανακοινώσουν στους δημότες. Δεν μπορείς να ζεις με αυτό. Την μια μέρα να φτιάχνεις μια πλατεία και την επόμενη να ειναι κατεστραμένη.

“Λυπάμαι που θα το πω αλλά επειδή πρέπει να λέμε αλήθειες, παιδιά 12-15 χρονών κάνουν αρκετές ζημιές στην δημόσια περιουσία και φοβάμαι οτι αυτό θα γιγαντωθεί. Την επόμενη πενταετία το φαινόμενο θα αρχίσει να διαχέεται και σε άλλες κατηγορίες συνανθρώπων μας.

  • Για τις καταγγελίες των δημοτών:

“Ο κόσμος φοβάται να κάνει καταγγελίες για παραβατικές συμπεριφορές. Εμένα παίρνουν τηλέφωνο για κάποια γεγονότα να καλέσω την αστυνομία γιατι εμείς καλούμε και δεν έρχεται το περιπολικό.”

“Πρέπει να βρουν τους τρόπους να εμπεδωθεί ξανά το αίσθημα ασφάλειας”.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Αντιδημάρχου Ζεφυρίου κυρίου Γιάννη Μαυροειδάκου εδώ:


[There are no radio stations in the database]