Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Οικοδομική άδεια για το κτίριο της ΕΛΑΣ στην Αυλίζα μέσα στο 2023

10 Ιανουαρίου 2023

Μέσα στο 2023 αναμένεται να εκδοθεί η οικοδομική άδεια και αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκπόνησης μελέτης ανακατασκευής του πολύπαθου κτιρίου της Αυλίζας με στόχο τη στέγαση των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών.

Αυτό επισημαίνει σε απάντησή του προς τον βουλευτή Ανατ. Αττικής της ΝΔ, Γιώργο Βλάχο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Βλάχος είχε καταθέσει ερώτηση – στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου – με την οποία ζητούσε από τον αρμόδιο υπουργό ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα της επισκευής του κτιρίου της Αυλίζας και της εγκατάστασης των νέων αστυνομικών υπηρεσιών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της εκπόνησης μελέτης ανακατασκευής του συγκεκριμένου κτιρίου και εντός του έτους 2023 θα προσδιοριστεί το απαιτούμενο κόστος ανακαίνισης και θα εκδοθεί η οικοδομική άδεια ανακατασκευής του, ώστε ακολούθως, να αναζητηθεί η βέλτιστη λύση χρηματοδότησης του κτιρίου και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες ανάδειξης αναδόχου ανακατασκευής αυτού.

Ο υπουργός υπενθυμίζει ότι «με την από 27-04-2021 Σύμβαση Παραχώρησης άνευ ανταλλάγματος, που συνάφθηκε μεταξύ του Υπουργείου μας και της εταιρείας με διακριτικό τίτλο “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.”, παραχωρήθηκε στο Υπουργείο, επ’ αόριστον, ακίνητο (κτίριο πρώην Σχολικού Συγκροτήματος), στο Οικοδομικό Τετράγωνο (Ο.Τ.) 104 στην περιοχή “ΑΥΛΙΖΑ” του Δήμου Αχαρνών, ιδιοκτησίας της εν λόγω εταιρείας, με σκοπό -αποκλειστικά και μόνο- τη χρήση αυτού για την εξυπηρέτηση των αναγκών στέγασης των Υπηρεσιών μας, υπό την προϋπόθεση ότι η μη συντέλεση του σκοπού της παραχώρησης, εντός πενταετίας από την υπογραφή της Σύμβασης, θα επιφέρει αυτοδίκαιη ανάκληση αυτής».

Συνεχίζοντας δε κάνει σαφές ότι «με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκπόνησης μελέτης ανακατασκευής του υπόψη κτιρίου, προς στέγαση αστυνομικών Υπηρεσιών, η οποία διενεργείται με μέριμνα της “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.” και τη συνδρομή μηχανικών του Τμήματος Κτιριολογικής Υποδομής της Διεύθυνσης Τεχνικής Υποστήριξης του Αρχηγείου και βρίσκεται σε εξέλιξη, εντός του έτους 2023, θα προσδιοριστεί το απαιτούμενο κόστος ανακαίνισης και θα εκδοθεί η οικοδομική άδεια ανακατασκευής του».

Βέβαια, όπως διευκρινίζεται, «ακολούθως, θα αναζητηθεί η βέλτιστη λύση χρηματοδότησης του κτιρίου (τακτικός προϋπολογισμός, εθνικό πρόγραμμα ανάπτυξης, συγχρηματοδοτούμενες πηγές κ.α.), προκειμένου, εν συνεχεία, να δρομολογηθούν οι διαδικασίες ανάδειξης αναδόχου ανακατασκευής αυτού».


[There are no radio stations in the database]