Χειμερινές εκπτώσεις: Ένας ελεγκτής για κάθε 110.000 επιχειρήσεις!

10 Ιανουαρίου 2023

Την ουσιαστική έλλειψη ελεγκτικού μηχανισμού ενόψει και των χειμερινών εκπτώσεων, επεσήμανε σε συνέντευξή του στο διαδικτυακό ραδιόφωνο planetwebradio.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, Απόστολος Ραυτόπουλος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εντός Λεκανοπεδίου» και στον Κώστα Τσαπάκη, ο κ. Ραυτόπουλος αναφέρθηκε στα προβλήματα που ενδεχομένως να συναντήσουν οι καταναλωτές από την έναρξη των εκπτώσεων του χειμώνα οι οποίες ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας 9 Ιανουαρίου και θα τερματιστούν στις 28 Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος της ΕΕΚΕ εξήγησε τί πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές υπογραμμίζοντας πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν τις τιμές αλλά και τις αναγραφόμενες εκπτώσεις σε ένα προϊόν.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον τρόπο που πρέπει να λειτουργούν τα καταστήματα Stock ή Outlet.

Όμως ο κ. Ραυτόπουλος αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι για 957.000 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα υπάρχουν μόλις 88 ελεγκτές, γεγονός που καθιστά αδύνατο τον ουσιαστικό έλεγχο όχι μόνο κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Προανήγγειλε δε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει τη λειτουργία της μία πλατφόρμα όπου οι καταναλωτές θα μπορούν να καταγγέλουν περιστατικά αισχροκέρδειας και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα κινούνται προς τον έλεγχο των συγκεκριμένων αυτών καταγγελιών.

Ακούστε εδώ ολόκληρη την ενδιαφέρουσα και άκρως διαφωτιστική συνέντευξη του προέδρου της ΕΕΚΕ Απόστολου Ραυτόπουλου στον planetwebradio.gr


[There are no radio stations in the database]