Αποφυλακίζεται η «φόνισσα του Κορωπίου»

10 Ιανουαρίου 2023

Από μέρα σε μέρα αποφυλακίζεται η γυναίκα που καταδικάστηκε για τη δολοφονία της συζύγου του εραστή της μπροστά στα παιδιά της στο Κορωπί.

Η υπόθεση εκδικάστηκε ξανά στο Εφετείο όπου «έσπασαν» τα ισόβια που της είχαν επιβληθεί.

To χρονικό του εγκλήματος

Τον Αύγουστο του 2016, η 26χρονη τότε γυναίκα δολοφόνησε με έξι μαχαιριές την 35χρονη σύζυγο του άντρα, με τον οποίο είχε εξωσυζυγική σχέση. Το έγκλημα στο Κορωπί έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια των δύο ανήλικων παιδιών του θύματος.

Η δράστιδα, η οποία έχει επίσης δύο παιδιά με τον σύζυγο του θύματος, σε πρώτο βαθμό είχε καταδικασθεί σε ισόβια, ενώ τον Ιούνιο του 2020 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών την καταδίκασε σε ισόβια και 18 μήνες, απορρίπτοντας την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Με αίτημά της στον Άρειο Πάγο ζητούσε να συζητηθεί εκ νέου η αναγνώριση των ελαφρυντικών στο Εφετείο, όπου τελικώς έσπασαν τα ισόβια. Έτσι, περίπου 6,5 χρόνια μετά το έγκλημα η δράστιδα της δολοφονίας αναμένει την υφ’ όρων απόλυσή της, δηλαδή να αφεθεί ελεύθερη.

Ο άνδρας που αποτέλεσε το «μήλον της Έριδος» για τις δύο γυναίκες, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή. «Τη βοήθησα, αλλά δε θέλω να έχω πια καμία σχέση με αυτήν τη γυναίκα. Έχω ξαναφτιάξει τη ζωή μου» είπε και πρόσθεσε: «Της εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να έχει μια καλή τύχη στη ζωή της, τη βοήθησα, αλλά μέχρι εκεί. Πλέον έχω να μιλήσω μαζί της εδώ και περίπου 2,5 χρόνια. Δεν το ήξερα ότι θα αποφυλακιστεί».

«Έχω δύο παιδιά με αυτή τη γυναίκα. Τη λυπόμουν και τη βοήθησα. Δεν είχε κανέναν άλλον άνθρωπο, εκτός από εμένα, για να τη βοηθήσει, δεν είχε πόρους», συμπλήρωσε για να καταλήξει: «Έχω κάνει πολλά λάθη. Το κυριότερο λάθος που έκανα ήταν που έμπλεξα με αυτή την κοπέλα».


[There are no radio stations in the database]