Συνταγή: Καλοκαιρινή σαλάτα ταμπουλέ, νόστιμη και υγιεινή

28 Ιουλίου 2022

Η ωραιότερη συνταγή για καλοκαιρινή σαλάτα ταμπουλέ με πλιγούρι. Η σαλάτα αυτή τρώγεται κρύα! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πανεύκολη και υγιεινή!

Συστατικά για την σαλάτα ταμπουλέ:

  • 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 120 γρ πλιγούρι ψιλό
  • 120 ml νερό
  • 2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι δυόσμου ψιλοκομμένο
  • Αλάτι & πιπέρι

Πως φτιάχνουμε τη σαλάτα Ταμπουλέ:

Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό με το πλιγούρι. Αφού πάρει βράση, σκεπάζουμε και βγάζουμε από φωτιά. Αφήνουμε 30 λεπτά για να πιεί τα υγρά του. Στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε, απλώνουμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά το ελαιόλαδο και τον χυμό του λεμονιού μέχρι να συνδυαστούν καλά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το πλιγούρι και αφήστε το να μουλιάσει μέχρι να μαλακώσει για περίπου 15 λεπτά.

Προετοιμάζουμε ταυτόχρονα τα λαχανικά πλένοντας τα, στεγνώνοντας και ψιλοκόβοντας τα.

Βουτάμε τις ντομάτες σε νερό που χοχλάζει, και μετά αφαιρούμε την φλούδα.

Κοβουμε τις ντομάτες στα δυο και με ένα κουτάλι αφαιρούμε στους σπόρους τους.

Μετά κόβουμε τις ντομάτες Julien και τέλος το Julien σε μικρούς κύβους.

Βάζουμε τη ντομάτα σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα επιπλέον ζουμιά της.
Τοποθετούμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτοντας ψιλοκομμένο δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε.

Έπειτα, ρίχνουμε το μείγμα του πλιγουριού με τον μαϊντανό και το λαδολέμονο. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για μια ώρα.

Τέλος προσθέτουμε και την ντομάτα και ανακατεύουμε. Η σαλάτα ταμπουλέ είναι έτοιμη!

Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύο, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο.

Καλή όρεξη!


[There are no radio stations in the database]