Συνταγή για πίτα με ροδάκινα

8 Ιουλίου 2022

Τα ροδάκινα είναι λαχταριστά, ζουμερά και θρεπτικά. Είναι τέλεια όμως και ψητά και σήμερα θα φτιάξεις την ωραιότερη πίτα που θα συνοδεύσεις με παγωτό. 

Συστατικά

  • 8 ροδάκινα κομμένα σε φέτες
  • 2 αυγά
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κ. σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ. γ. κανέλα
  • 2 κ. σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • 120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ. σ. γιαούρτι (προαιρετικά)
  • 1 βανίλια
  • 2 κ. σ. κονιάκ

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βουτυρώνεις μια μεσαία φόρμα και στρώνεις στη βάση της λαδόκολλα
  • Σε ένα μπολ ρίχνεις τη ζάχαρη με την κανέλα προσθέτεις τα ροδάκινα και ανακατεύεις απαλά
  • Τα βάζεις με προσοχή στη βάση της φόρμας
  • Βάζεις στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Προσθέτεις τα αυγά, τη βανίλια, το κονιάκ και το γιαούρτι
  • Ρίχνεις στο μπλέντερ το αλεύρι αφού το έχεις κοσκινίσει προηγουμένως και το αλάτι και συνεχίζεις το χτύπημα για 1-2 λεπτά ακόμη
  • Το απλώνεις πάνω από τα ροδάκινα και βάζεις τη φόρμα στο φούρνο να ψυθεί η πίτα στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά
  • Μπορείς να ελέγξεις αν είναι έτοιμη βυθίζοντας ένα μαχαίρι στην πίτα

[There are no radio stations in the database]