Καραμελένιες μπισκοτόμπαρες χωρίς αυγά ή βούτυρο
22 Μαρτίου 2022
Δεν έχει απαιτήσεις η μπισκοτόμπαρα: είναι για σένα που λιγουρεύεσαι γλυκό μπισκότο για τους απογευματινούς καφέδες, αλλά δεν έχεις το χρόνο ή τη διάθεση να πλάσεις τη ζύμη σε “ισομεγέθεις μπαλίτσες” ή να κόψεις με κουπ πατ. Ελάχιστα υλικά, τα ανακατεύεις όλα σε ένα μπολ και σε λίγη μόλις ώρα ανταμείβεσαι με ολόγλυκα μπισκότα που σου σπάνε τη μύτη: η ζάχαρη καρύδας (προσπάθησε να μην την αντικαταστήσεις!) τους δίνει ένα υπέροχο άρωμα σαν ζεστά μπαχαρικά. Γλυκό “ατύχημα” λοιπόν οι μπισκοτόμπαρες κι όμως κατάφεραν να μου κλέψουν την καρδιά!
Συνταγή
Καραμελένιες μπισκοτόμπαρες χωρίς αυγά ή βούτυρο
- Μερίδες: 12
- Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
- Χρόνος αναμονής: 30 λεπτά
- Σκεύος: τετράγωνη φόρμα ή ταψάκι 25Χ25εκ.
- Φυλάμε τις μπισκοτόμπαρες καλυμμένες σε δροσερό σημείο της κουζίνας για 4 μέρες.
Υλικά
- 20 γρ. κορν φλάουρ
- 50 ml νερό
- 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- ⅓ κ.γλ. αλάτι
- 70 ml ηλιέλαιο
- 70 ml ελαιόλαδο
- 180 γρ. ζάχαρη καρύδας
- 1 ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓