Συνταγή για κέικ με μήλο και κανέλα
5 Οκτωβρίου 2022
Μήλο και κανέλα είναι ο πιο γλυκός συνδυασμός και θα το χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις το ωραιότερο κέικ που θα συνοδεύσεις με τον πρωινό σου καφέ ή το απογευματινό τσάι.
Συστατικά
- 4 φρέσκα αυγά
- 1,5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 βανίλια
- Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι από μισό πορτοκάλι
- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 μήλα
- ζάχαρη άχνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις στο τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάς καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Προσθέτεις το καλαμποκέλαιο, την βανίλια, το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τον χυμό και συνεχίζουμε και συνεχίζεις το χτύπημα για 5 τουλάχιστον λεπτά
- Κοσκινίζεις το αλεύρι και το προσθέτεις στο μείγμα
- Όταν αφρατέψει το απλώνεις στη φόρμα του κέικ
- Καθαρίζεις τα μήλα και τα κόβεις σε μικρά καρέ
- Τα πασπαλίζεις με κανέλα και τα ρίχνεις στο μείγμα ανακατεύοντας για να πάνε παντού
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς και αφήνεις το κέικ να ψηθεί 45-50 λεπτά
- Όταν φουσκώσει το βγάζεις από τον φούρνο και το πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη και κρυσταλλική μαζί