Πανσετάκια μαριναρισμένα με μπύρα
1 Μαρτίου 2022
Η πεντανόστιμη συνταγή για τρυφερά χοιρινά πανσετάκια, μαριναρισμένα με μπύρα, και ψητά στο σχαροτήγανο που θα λατρέψεις!
Δεν θα έλεγα οτι είμαι “φίλος” με το χοιρινό, όμως αν μιλάμε για χοιρινά πανσετάκια ή το αξεπέραστο γουρουνόπουλο στη σούβλα, τότε είμαι μέσα!
Το ζουμερό κομμάτι της πανσέτας, εννοείται χάρη στο λιπάκι, είναι νόστιμο ειδικά αν μαριναστεί και ψηθεί σε σχάρα γίνεται ακαταμάχητο!
Ακόμη και αν δεν διαθέτεις στο σπίτι bbq με αυτή τη συνταγή θα τα απολαύσεις πραγματικά!
Λεπτομέρειες που αναδεικνύουν τη συνταγή
Θα μπορούσα να γράψω ένα ολόκληρο κατεβατό σχετικά με το μαρινάρισμα του χοιρινού.
Οι συνδυασμοί τόσο με μπύρα, κρασί, μπαχαρικά και αρωματικά είναι αμέτρητοι.
Εδώ, προτίμησα να μαρινάρω με μπύρα κατηγορίας Lager, πορτοκάλι, κόλιανδρο, μουστάρδα και ρίγανη, είναι από τους αγαπημένους μου συνδυασμούς για μαρινάδα χοιρινού.
Η Lager μπύρα θα δώσει τόσο όσο από τη γεύση της και κυρίως τη χρησιμοποιώ γιατί θέλω ανάλαφρη γεύση μπίρας στη μαρινάδα και όχι δυνατή.
Αφήνεις από 3-12 ώρες τα πανσετάκια στο ψυγείο και τα βγάζεις από αυτή 1 ώρα πριν ξεκινήσεις το ψήσιμο ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Σίγουρα μπορείς να ψήσεις τα πανσετάκια και στο φούρνο -μαζί με τη μαρινάδα τους- αλλά το σχαροτήγανο ή το bbq θα τα απογειώσει!
Μην ξεχασεις στο τέλος, ετσι καυτά όπως θα είναι να τα περιχύσεις με τη λεμονάτη σάλτσα με μουστάρδα που κάνει τη διαφορά!
Συνταγή για χοιρινά πανσετάκια μαριναρισμένα με μπύρα στο σχαροτήγανο
Κατηγορία Συνταγής: Συνταγές με κρέας, Εύκολες συνταγές, Το καθημερινό τραπέζι, Ελληνική κουζίνα, Αποκριάτικες συνταγές
Χρόνος Προετοιμασίας: 3-6 ώρες
Xρόνος Μαγειρέματος: 15′
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Άτομα: 4
Υλικά
1000 γρ. πανσετάκια χοιρινά
Για το μαρινάρισμα
250ml μπύρα
Χυμό από ένα πορτοκάλι
½ κ.γ. ξερή ρίγανη
1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου, σπασμένους
3 κ.γ. μουστάρδα απαλή
Επιπλέον θα χρειαστούμε
½ κ.γ. ξερό θυμάρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ.μουστάρδα Dijon
1-2 λεμόνια
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα συστατικά για τη μαρινάδα και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε τα πανσετάκια σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 3-6 ώρες, σκεπασμένα στο ψυγείο.
Κατόπιν ζεσταίνουμε το σχαροτήγανο, ψήνουμε τα πανσετάκια και από τις δύο πλευρές και αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό από 1-2 λεμόνια, τη μουστάρδα Dijon και το ξερό θυμάρι.
Περιχύνουμε τα καυτά πανσετάκια με τη σάλτσα λεμονιού, τα αφήνουμε 5’ να μαριναριστούν.
Σερβίρουμε τα ζεστά πανσετάκια με τα αγαπημένα μας συνοδευτικά.