Νέο περιστατικό βίας: Αφγανός γρονθοκόπησε γυναίκα στην μέση της Ερμού

23 Μαΐου 2024

Νέο περιστατικό βίας: Αφγανός γρονθοκόπησε γυναίκα στην μέση της Ερμού

Στιγμές τρόμου έζησε μια νεαρή γυναίκα στην μέση της Ερμού, έναν από τις κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας, όταν ένας άγνωστος άντρας την πλησίασε, άρχισε να της επιτίθεται αναίτια, να τις ρίχνει γροθιές στο πρόσωπο και να την πετάει στο έδαφος κοντά στο συντριβάνι.

Η κοπέλα που βρισκόταν με την παρέα της στον εμπορικό δρόμο, αμέσως μετά την επίθεση έπαθε κρίση πανικού και από τα χτυπήματα που της έκανε στο ύψος της καρωτίδας, λιποθύμησε.

Ένας λατερνατζής που είδε το σκηνικό, βοήθησε την κοπέλα να καθίσει και να ηρεμήσει. Στο σημείο έφτασαν δύο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ και άρχισαν να αναζητούν τον δράστη, ο οποίος δεν είχε απομακρυνθεί από την περιοχή, καθώς βρισκόταν επί την επήρεια ουσιών.

Τελικά ο δράστης συνελήφθη, δεν πρόβαλε καμία αντίσταση, οδηγήθηκε στο Α/Τ Ακροπόλεως αλλά μετά τον μετέφεραν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί. Πρόκειται για ένα νεαρό Αφγανό που βρίσκεται στην Ελλάδα από το 2016.

Αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό ήταν και ο γνωστός δημοσιογράφος Δημήτρης Μάρκος, ο οποίος έκανε γυρίσματα εκείνη την ώρα στο κέντρο της Αθήνας. Ο ίδιος μίλησε ζωντανά στο T-live.

“Έπεσα πάνω σε αυτό το δυσάρεστο περιστατικό γιατί μιλάμε για μία 20χρονη κοπέλα, σχεδόν στην ηλικία της κόρης μου. Ένα 20χρονο κορίτσι χτυπήθηκε και δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Το περιστατικό με αναστάτωσε ως πατέρα” είπε χαρακτηριστικά.

@tipsbymarkos

Άγνωστος επιτέθηκε σε νεαρή κοπέλα, στην καρδιά της Ερμού (Δες εικόνες) Έσπευσε επί τόπου η αστυνομία και το ΕΚΑΒ – Μεγαλη προσοχή παιδιά!!! #fyp #xybca #foryou #foryourpage #foru #fypage #fypシ゚viral #greektiktok #fyppppppppppppppppppppppp

♬ πρωτότυπος ήχος – Tips By Markos

Yπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από δυο μήνες περίπου πανικός είχε προκληθεί ξανά στην Ερμού όταν μεσημέρι Παρασκευής ένας 42χρονος αλλοδαπός επιτέθηκε και μαχαίρωσε μια 21χρονη κοπέλα.

Ήταν 13:30 το μεσημέρι και η νεαρή κοπέλα πήγαινε στο κατάστημα ρούχων όπου εργάζεται. Τότε ένας άντρας, ιρανής καταγωγής, την πλησίασε και τη συμβολή των οδών Ερμού και Φωκίωνος, έβγαλε ένα μεγάλο μαχαίρι και τη μαχαίρωσε δύο φορές στην πλάτη.

Η κοπέλα άρχισε να ζητά βοήθεια και μπήκε σε ένα κατάστημα. Ο δράστης όμως ατάραχος παρέμεινε στο σημείο με το μαχαίρι ακόμη στα χέρια του να στάζει αίματα. Μετά την επίθεση με το μαχαίρι, προχώρησε λίγα μέτρα και στάθηκε στη μέση της Ερμού.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κρατούσε σφικτά το μαχαίρι της επίθεσης στα χέρια του ενώ παρέμενε σε ήρεμη ψυχολογική κατάσταση μέχρι οι αστυνομικοί να του περάσουν χειροπέδες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]