Προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας: «Μου πρότειναν έξτρα εισόδημα για τις δικές μου ανάγκες και δέχθηκα»

23 Μαΐου 2024

Προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας: «Μου πρότειναν έξτρα εισόδημα για τις δικές μου ανάγκες και δέχθηκα»

Στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης του κυκλώματος εκβιαστών της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας, όπου η 50χρονη που συνελήφθη εκτελούσε καθήκοντα Προϊσταμένης προχώρησε εχθές η ομάδα των “Αδιάφθορων” της ΕΛ.ΑΣ.

Η 50χρονη προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ φέρεται να ήταν εκείνη που έδινε τις εντολές για τις «διευκολύνσεις» στις οποίες προέβαινε ως «υπηρεσία» η εγκληματική οργάνωση, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έδινε την έγκρισή της.

Τα χρήματα κατέληγαν στην κατοχή της είτε απευθείας είτε τα παρέδιδαν σε αυτήν δύο από τα μέλη της οργάνωσης, η 67χρονη υπάλληλος ή η 56χρονη διεκπεραιώτρια, και στη συνέχεια η ίδια έκανε τη «μοιρασιά».

Βασικό ρόλο φέρεται να είχε η 56χρονη διεκπεραιώτρια, η οποία επικοινωνούσε τακτικά με την προϊσταμένη, δίνοντας πληροφορίες σχετικά με εταιρείες, έτσι ώστε να εντοπιστούν περιπτώσεις με φορολογικές εκκρεμότητες και στη συνέχεια να απαιτήσουν χρήματα.

Κατά την προσαγωγή της η προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας φέρεται να ανέφερε προφορικά ότι πριν ακόμα λάβει τη θέση αυτήν το Σεπτέμβριο 2023, γνώριζε ότι υπήρχαν υπάλληλοι που λάμβαναν παράνομα χρηματικά ποσά για την παροχή φορολογικών «διευκολύνσεων» σε εταιρείες.

Όταν ανέλαβε τη θέση την προσέγγισαν δύο γυναίκες υπάλληλοι αναφέροντας ότι με τον τρόπο που ενεργούν τόσα χρόνια, όλοι είναι ικανοποιημένοι και θα μπορούσε να έχει και η ίδια έξτρα εισόδημα ως βοήθημα για τις δικές της ανάγκες, πείθοντάς την να συμμετέχει ως στις παράνομες ενέργειες.

«Με προσέγγισαν και μου είπαν ότι θα έχω έξτρα εισόδημα»

Προφορικά και ενώπιον των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ., η 50χρονη προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας, που σύμφωνα με τη σχετική δικογραφία είχε ηγετικό ρόλο, φέρεται να υποστήριξε:

«Πριν ακόμα λάβω τη θέση μου ως προϊσταμένη στη Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας το Σεπτέμβριο 2023, γνώριζα ότι υπήρχαν υπάλληλοι που λάμβαναν παράνομα χρηματικά ποσά για την παροχή φορολογικών “διευκολύνσεων” σε εταιρείες. Όταν ανέλαβα τη θέση της Προϊσταμένης, με προσέγγισαν η … (ανέφερε το όνομα της 67χρονης υπαλλήλου που συνελήφθη) και η … (ανέφερε το όνομα της 56χρονης διεκπεραιώτριας, που επίσης συνελήφθη), αναφέροντας ότι με τον τρόπο που ενεργούν τόσα χρόνια, όλοι είναι ικανοποιημένοι και θα μπορούσα να έχω και εγώ έξτρα εισόδημα ως βοήθημα για τις δικές μου ανάγκες, πείθοντάς με να συμμετέχω ως Προϊσταμένη στις παράνομες ενέργειες».

Σημειώνεται πως εξιχνιάστηκαν 17 περιπτώσεις εκβιασμών, από τις οποίες η οργάνωση αποκόμισε τουλάχιστον 95.600 ευρώ, σε διάστημα τριών μηνών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]