Κηφισιά: Πώς η τσάντα έσωσε τον 9χρονο που καταπλακώθηκε από την πόρτα του σχολείου

22 Μαΐου 2024

Κηφισιά: Ανάστατοι είναι οι γονείς στο δημοτικό σχολείο της Κηφισιάς, όπου χθες Τρίτη έπεσε η βαριά πόρτα και πλάκωσε μικρά παιδάκια, με το ένα να μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Για περιστατικό έχουν συλληφθεί ο εργολάβος του έργου και δύο εργάτες, οι οποίοι αναμένεται σήμερα να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Τυχερό στην ατυχία του, φαίνεται πως ήταν το 9χρονο αγοράκι καθώς, σύμφωνα με τα όσα είπαν γονείς στον ΑΝΤ1 γλίτωσε τα χειρότερα επειδή είχε στην πλάτη την τσάντα του όταν έπεσε πάνω του η πόρτα, που ζυγίζει περίπου 150 κιλά.

Στο μεταξύ, γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά έχουν συγκεντρωθεί στο δημαρχείο της Κηφισιάς για να διαμαρτυρηθούν για το περιστατικό ενώ σήμερα (22/5/24) έκαναν τρίωρη στάση εργασίας οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος στους εξαγριωμένους γονείς, υπήρξε κάποια αστοχία με τους πύρους που στηρίζουν την πόρτα. Ωστόσο οι γονείς αναρωτιούνται, γιατί ο εργολάβος έδωσε τα κλειδιά στον διευθυντή του σχολείου, αν όντως είχε διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα στην πόρτα.

Όπως περιέγραψε στον ΑΝΤ1 εκπαιδευτικός του σχολείου, “ο εργολάβος παρέδωσε τα κλειδιά της καινούργιας πόρτας, η πόρτα άνοιξε κανονικά την ώρα του σχολάσματος και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου η πόρτα έπεσε πάνω στα παιδιά. Ο εργολάβος δεν είπε ότι δεν πρέπει να πλησιάσει κανείς την πόρτα ποτέ, δεν έβαλε κανένα προστατευτικό στην πόρτα, δεν έδωσε καμία οδηγία, παρέδωσε το κλειδί και έφυγε”.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος των γονέων του σχολείου, Ανέτα Κατσάπη, ανέφερε. “Ακόμα και αν αυτά που λέει ο εργολάβος είναι σωστά με ποια συνείδηση μπορεί να αφεθεί ένα ημιτελές έργο σε έναν χώρο που βρίσκονται παιδιά δημοτικού. Ακόμα και αν το έργο δεν είχε τελειώσει, θα έπρεπε να υπάρχει ένας άνθρωπος στο σημείο να φυλάει έτσι ώστε να μην πλησιάσει παιδί. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες στα αδικαιολόγητα”.

Ακόμη οι γονείς επεσήμαναν ότι δεν είναι το πρώτο περιστατικό που συμβαίνει στο σχολείο καθώς είχε πέσει ψευδοροφή από το ταβάνι τον Φεβρουάριο του 2024 και με μεγάλες πιέσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση αποκαταστάθηκε.


[There are no radio stations in the database]