Ραγίζει καρδιές η Χιμπατζίνα – Κουβαλάει το νεκρό μωρό της επί επί τρεις μήνες (video)

22 Μαΐου 2024

Ραγίζει καρδιές η Χιμπατζίνα – Κουβαλάει το νεκρό μωρό της επί επί τρεις μήνες

Ένα εξαιρετικά θλιβερό σκηνικό βλέπουν το τελευταίο διάστημα οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου της Ισπανίας. Η «Ναταλία» ζει στον ζωολογικό κήπο Bioparc της πόλης Βαλένθια και κουβαλά εδώ και τρεις μήνες το νεκρό μωρό της στην αγκαλιά της.

Η «Ναταλία» έχασε το μωρό της όταν αυτό ήταν λίγων μόνο ημερών. Από τότε, δεν μπορεί να το αποχωριστεί.

«Αυτή η συμπεριφορά έχει στο παρελθόν παρατηρηθεί στους χιμπατζήδες, όχι μόνο σε ζωολογικούς κήπους αλλά και στην άγρια φύση», δήλωσε στο Reuters ο Μιγκέλ Κασάρες, επικεφαλής του ζωολογικού πάρκου Bioparc.

Όπως οι άνθρωποι, έτσι και οι χιμπατζήδες μπορούν να θρηνούν τους δικούς τους, αλλά αυτό που είναι ασυνήθιστο είναι το τόσο έντονο και με τόση διάρκεια πένθος.

Ο Κασάρες λέει επίσης: «Οι επισκέπτες μας, αρχικά σοκάρονται από το θέαμα ενός νεκρού βρέφους χιμπατζή, αλλά μόλις τους εξηγήσουμε γιατί το αφήσαμε, το καταλαβαίνουν».

Η Ναταλία είχε χάσει ένα μωρό της και το 2018 και γι’ αυτό τον λόγο παρακολουθείται τώρα στενά.

Οι χιμπατζήδες συγκαταλέγονται στα πρωτεύοντα θηλαστικά που κινδυνεύουν περισσότερο με εξαφάνιση στην Αφρική, όπου ο πληθυσμός τους, που αριθμεί 100.000 με 200.000, υποφέρει από τη λαθροθηρία, την απώλεια του οικοτόπου τους και τις ασθένειες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]