Επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ – Τέσσερεις νεκροί (video)

13 Απριλίου 2024

Επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, τέσσερεις νεκροί

Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν σήμερα από ένα εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ, μετά από πληροφορίες για επίθεση με μαχαίρι, όπως ανέφερε η ειδησεογραφική σελίδα news.com.au.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι είναι νεκροί και  7 άτομα τραυματίστηκαν μετά από επίθεση με μαχαίρι μέσα σε ένα κατάμεστο εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, σύμφωνα με πληροφορίες του news.com.au.

Η επίθεση εκτυλίχθηκε στις 16:00 (τοπική ώρα) το απόγευμα του Σαββάτου, όταν μάρτυρες λένε ότι ένας άνδρας άρχισε να μαχαιρώνει τυχαία άτομα που βρισκόταν στο εμπορικό κέντρο, ανάμεσά τους μια μητέρα με το μωρό της.

Η αστυνομία πυροβόλησε ένα άτομο, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει σαφές αν πρόκειται για τον δράστη. Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 4.37 μ.μ., η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ένας άνδρας πυροβολήθηκε στο εμπορικό κέντρο.

Σε εξέλιξη είναι η αστυνομική έρευνα, προκειμένου να εξακριβωθεί αν υπάρχουν παραπάνω δράστες, καθώς και ποια ήταν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση.

Το εμπορικό κέντρο εκκενώθηκε άμεσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να απομακρύνονται.

Ένας μάρτυρας δήλωσε στο news.com.au ότι είδε τα πτώματα δύο νέων ανθρώπων μπροστά από κατάστημα στο τέταρτο επίπεδο του εμπορικού κέντρου Westfield Bondi Junction και έτρεξε για τη ζωή του. “Μόλις είδα τα πτώματα, έτρεξα κάτω και είδα την αστυνομία να ανεβαίνει και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα άκουσα πυροβολισμούς“, είπε.

Αρκετές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πλήθος κόσμου να φεύγει από το εμπορικό κέντρο και περιπολικά και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να σπεύδουν στο σημείο.

Οι αστυνομικές αρχές παρότρυναν τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή, ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι έρευνες για το περιστατικό.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές στο Σίδνεϊ, ένας άντρας που φέρεται να είναι ο δράστης της επίθεσης, δέχθηκε πυροβολισμό στο εμπορικό κέντρο, μετά από αναφορές για πολλαπλές επιθέσεις κατά πολιτών με μαχαίρι.

Συναγερμός στο Σίδνεϊ: Επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο – Τουλάχιστον  τέσσερις νεκροί - ΤΑ ΝΕΑ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]