Πυροβολισμοί σε σχολείο – Ένας νεκρός και άγνωστος αριθμός τραυματιών

4 Ιανουαρίου 2024

Πυροβολισμοί σε σχολείο – Ένας νεκρός και άγνωστος αριθμός τραυματιών

Ένα άτομο σκοτώθηκε και τουλάχιστον άλλοι δύο τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε σχολείο στην Αϊόβα των ΗΠΑ. Οι πρώτες αναφορές μιλούν για αρκετούς πυροβολισμούς στο γυμνάσιο Perry High School, το οποίο έχει 1.785 εγγεγραμένους μαθητές.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και όσα αναφέρει η Mirror, στο σημείο βρέθηκαν τουλάχιστον πέντε ασθενοφόρα, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι ο δράστης έχει τραυματιστεί. Κυκλοφορούν αναφορές ότι ο δράστης αυτοτραυματίστηκε, ωστόσο αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από τις αρχές.

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αϊόβα | ΣΚΑΪ

Η περιοχή γύρω από το σχολείο έχει οχυρωθεί, ενώ ιατρικά ελικόπτερα εντοπίστηκαν να προσγειώνονται στο σχολείο και να πετούν πάνω από αυτό. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πόλης Chris Cohea, το κοντινό δημοτικό σχολείο έχει επίσης αποκλειστεί με τους μαθητές εκεί να κρατούνται στις αίθουσες.

Το χρονικό του περιστατικού

Όπως αναφέρει η DailyMail, η πρώτη κλήση στις Αρχές για τους πυροβολισμούς έγινε στις 08:20 το πρωί (τοπική ώρα), με τους αυτόπτες μάρτυρες να δηλώνουν ότι οι μαθητές έβγαιναν με κλάματα στο πρόσωπο και έτρεχαν στην αγκαλιά των γονιών τους που πήγαν να τους πάρουν από το σχολείο.

Το σχολείο εκκενώθηκε μέσα σε 15 λεπτά, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του δράστη. Στο σημείο έσπευσαν και πολλά ελικόπτερα διάσωσης για να μεταφέρουν άμεσα στο νοσοκομείο τυχόν θύματα του ενόπλου.

Η επίσημη ενημέρωση από τις Αρχές αναμένεται στις 11:00 (ώρα Ανατολικής Ακτής, 18:00 ώρα Ελλάδας).

Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα επιστροφής για τους μαθητές του σχολείου Perry μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]