Εύκολη και πεντανόστιμη μανιταρόπιτα

12 Δεκεμβρίου 2023

Το Μανιτάρι είναι μια πολύ καλή αντικατάσταση για όσους δεν θέλουν να φάνε κρέας, είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και πρωτεΐνες, γίνεται με πολλούς τρόπους και πάνω από όλα δεν έχει θερμίδες, είναι ελάχιστες..

Μια μανιταρόπιτα είναι ιδανική για τις βραδινές μας διατροφικές ανησυχίες και είναι σίγουρο ότι θα μας ευχαριστήσει πολύ τον ουρανίσκο..

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας

700 γρ. Μανιτάρια ανάμεικτα (πλευρώτους και λευκά)

4 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο

3 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη

300 γρ. γκούντα και 100γρ κεφαλοτύρι

1 1/2 φλυτζάνι γάλα

4 κρόκους αυγού

Αλάτι, πιπέρι

Λάδι για το τσιγάρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ για τη γέμιση

1.Κόβετε τα κρεμμύδια όπως στη χωριάτική σαλάτα τα βάζετε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι να τσιγαριστούν μέχρι να γίνουν διάφανα και μαζί και τη σκελίδα το σκόρδο να δώσει τα αρώματα του και μετά την αφαιρείται

2.Σε ένα άλλο τηγάνι βάζετε τα μανιτάρια αφού πρώτα τα κόψετε σε σχετικά μικρά κομμάτια με ελάχιστο λάδι να τσιγαριστούν μέχρι να πιούνε τα ζουμιά τους, δεν τα ανακατεύεται πολύ για να μην βγάζουν συνέχεια ζουμιά

3.Ρίχνετε τα κρεμμύδια μέσα στα έτοιμα μανιτάρια, προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι ανάλογα πόσο εσείς θέλετε

4. Χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε μέσα και το γάλα ,τα ανακατεύεται και τα ρίχνετε μέσα στο τηγάνι με τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα αφήνουμε να απορροφήσουν λίγο τα ζουμιά τους και στο τέλος προσθέτουμε και την φρυγανιά και ανακατεύουμε πολύ καλά

5. Τέλος όταν απορροφηθούν τα πολλά υγρά ρίχνουμε και το τριμμένο γκούντα και το κεφαλοτύρι, ανακατεύουμε πάλι και η γέμιση είναι έτοιμή, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο .

ΣΤΟ ΤΑΨΙ

1. Παίρνουμε μια λαδόκολλα και την βάζουμε στο πάτο του ταψιού και επάνω βάζουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας που την έχουμε βγάλει από το ψυγείο γιατί θέλουμε να είναι κρύα

2.Ρίχνουμε την γέμιση μέσα στο ταψί και την απλώνουμε επάνω στο φύλλο και μετά βάζουμε το επάνω φύλλο και το κόβουμε ελαφρώς σε κομμάτια (όχι μέχρι κάτω μόνο το επάνω φύλλο) και τέλος κολλάμε τα φύλλα μεταξύ τους καλά( εδώ θέλει λίγο υπομονή) για να γίνει σωστά.

3. Διαλύουμε ένα κρόκο αυγού με λίγο νερό και λίγο γάλα σε ένα φλυτζάνι και αλείφουμε το πάνω φύλλο

4. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς κελσίου για 10΄λεπτά στην μεσαία σχάρα και μετά χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρει χρυσοκόκκινο χρώμα.

Η πίτα είναι έτοιμη πεντανόστιμή και μπορεί να βρεθεί και σε ένα πιο επίσημο τραπέζι (π.χ χριστουγεννιάτικο)

Το ταψί που χρειαζόμαστε είναι ένα σχετικά μεγάλο πυρέξ ..καλή σας όρεξη..!!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]