Ανεβαίνει η θερμοκρασία μέχρι την Πέμπτη – εντυπωσιακή αλλαγή του καιρού από Παρασκευή

12 Δεκεμβρίου 2023

Ανεβαίνει η θερμοκρασία μέχρι την Πέμπτη – εντυπωσιακή αλλαγή του καιρού από Παρασκευή

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες και πρόσκαιρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν σήμερα, Τρίτη, 12/12/2023 στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στη Μακεδονία έως τις πρωινές ώρες, στη Θράκη έως το μεσημέρι και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Έρχεται ζέστη και μέχρι την Πέμπτη θα πούμε: “τι γίνεται;”. Κι εκεί πάνω που λέμε: “δεν είναι καιρός αυτός”, θα έρθει ο χειμώνας. Από την Παρασκευή η αλλαγή θα είναι εντυπωσιακή. Το Σαββατοκύριακο θα κάνει κρύο, θα έχει θυελλώδεις βοριάδες και κάποια χιόνια και στην Εύβοια και στον Παρνασσό». Έτσι περιέγραψε συνοπτικά την εξέλιξη του καιρού ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Καλός ο καιρός την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου - Ανεβαίνει η θερμοκρασία | Athens  Voice

Ειδικότερα, όπως σημείωσε, η θερμοκρασία ανεβαίνει τις επόμενες ημέρες και αναμένεται να ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου την προσεχή Πέμπτη με κύριο χαρακτηριστικό τους νοτιάδες που θα φτάσουν στο Αιγαίο ακόμη και τα 8 μποφόρ.

Την Παρασκευή όμως το σκηνικό αλλάζει και από τα δυτικά και τα βόρεια αναμένεται μεταβολή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας. Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Το Σαββατοκύριακο θα έχουμε «χειμωνιάτικο» κρύο με θυελλώδεις βοριάδες στα πελάγη.

Ειδικότερα για σήμερα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στη Μακεδονία έως τις πρωινές ώρες, στη Θράκη έως το μεσημέρι και πιθανώς στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Στα ανατολικά θαλάσσια -παραθαλάσσια πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4, στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από -01 (μείον 1) έως 13 με 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 04 έως 18 με 19 και στη νησιωτική χώρα από 11 έως 19 με 20 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.
  • Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα δυτικά έως 5 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
  • Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες έως τις πρωινές ώρες με σποραδικές βροχές και γρήγορη βελτίωση.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]