Η απίστευτη ιστορία δύο διδύμων που βρέθηκαν μέσω του TikTok

29 Νοεμβρίου 2023

Η απίστευτη ιστορία δύο διδύμων που βρέθηκαν μέσω του TikTok, δεν ήξερε η μια την ύπαρξη της άλλης

Η Ano Sartania και ο Tako Khvitia είναι 19 ετών και όλο αυτό το διάστημα δεν ήξερα ότι ήταν αδερφές, δίδυμες, χωρισμένες στη γέννησή τους. Έζησαν σε διάφορες πόλεις της Γεωργίας η μία στην Τιφλίδα, η άλλη στο Ζουγκντίντι, στη Μινγκρέλια, στη Μαύρη Θάλασσα, χωρίς να συναντηθούν ποτέ

Η απίστευτη ιστορία τους αφηγείται σήμερα η Δημοκρατία . Τα κορίτσια είναι και οι δύο χορεύτριες και όταν η Άνω στα 11 της πηγαίνει στον Τάκο για διαγωνισμό κάποιος παρατηρεί την απίστευτη ομοιότητα. Όμως οι νέοι, παρά αυτούς που τους είπαν για τις ομοιότητες, δεν συναντήθηκαν ποτέ μέχρι το 2021.

Και χάρη στο TikTok. Η Άνω λαμβάνει ένα βίντεο στα social media με μια κοπέλα πανομοιότυπη με εκείνη. Της το έστειλε ένας φίλος που τη ρώτησε γιατί έβαψε τα μαλλιά της μπλε. Προέρχεται από στούντιο τατουάζ. Η κοπέλα, χτυπημένη, αρχίζει να ψάχνει για την όμοια της ανάμεσα στους followers. Δεν μπορεί να το βρει. 

Απελπισμένη, δημοσιεύει το στιγμιότυπο σε μια ομάδα στο Facebook. Ένας φίλος του Τάκου τον βλέπει και τα κορίτσια συναντιούνται ξανά. Συναντιούνται στο σταθμό του μετρό Rustaveli, στο κέντρο της πόλης της Τιφλίδας. Όταν συναντιούνται, εξηγεί η Luna De Bartolo στη Repubblica , είναι σαν να κοιτάζουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη.

Η ιστορία των δύο διδύμων ξεκινά στις 20 Ιουνίου 2002 στο Kirtski, επίσης στη Γεωργία. Η μητέρα της νεαρής γυναίκας, Aza Shoni, έπεσε σε κώμα για μέρες μετά τον τοκετό. 

Σε εκείνο το χρονικό διάστημα ο σύζυγος της γυναίκας, Γκότσα Γκαχάρια, με τον οποίο είχε ήδη τρία παιδιά, αποκήρυξε τα κορίτσια. Η πόλη πλευρίζει τον άντρα και τα μικρά πωλούνται και θα υιοθετηθούν από δύο διαφορετικές οικογένειες που, ευτυχώς, δεν θα αφήσουν στα κορίτσια να τους λείψουν τίποτα. 

Είναι χρόνια παράνομων υιοθεσιών σε όλη τη χώρα, ενός διεφθαρμένου συστήματος μεταξύ γιατρών, δικαστών και συμβολαιογράφων που έβγαζαν χρήματα στο δέρμα των νεογέννητων. «Όλοι συμμετείχαν», εξηγεί στη Repubblica  η Tamuna Museridze, ιδρύτρια της ομάδας Facebook «Vedzeb», («Ψάχνω»), η οποία έχει πάνω από 230 χιλιάδες μέλη . 

«Η πρώτη υπόθεση που λύθηκε χρονολογείται από το 1981», λέει. «Ένα αγόρι, ο Gia, μας γράφει αναζητώντας τη βιολογική του μητέρα. Η θετή μητέρα του είχε αποκαλύψει ότι το είχε αποκτήσει έναντι αμοιβής από γυναικολόγο σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας. 

Βρήκαμε αυτή τη γυναίκα, την αντιμετωπίσαμε, της είπαμε ότι τα ξέρουμε όλα και ομολόγησε». Πουλημένο παιδί είναι και η Ταμούνα. Το ανακάλυψε μετά τον θάνατο της μητέρας του, μιας διάσημης τηλεοπτικής δημοσιογράφου. Ακόμα δεν έχει καταφέρει να βρει τους βιολογικούς της γονείς.

(στο εξώφυλλο τα κορίτσια στα γυρίσματα του ρεπορτάζ του BBC, φωτογραφία μέσω Instagram @amykhvitia, πληροφορίες open.online)

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]