Το βίντεο της επίθεσης που ξεσκέπασε τον “Δράκο” των Εξαρχείων

22 Νοεμβρίου 2023

Το βίντεο της επίθεσης που ξεσκέπασε τον “Δράκο” των Εξαρχείων, Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα τ ο απόγευμα μετά το βίντεο της επίθεσης που οδήγησε στην ταυτοποίησή του.

Ο 23χρονος συνελήφθη την Τρίτη και εις βάρος του ασκήθηκε δίωξη. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει επιτεθεί και άλλες γυναίκες πέραν των έξι που τον έχουν καταγγείλει.  

Η επίθεση στη Γλυφάδα – Τον «έδεσαν» από βίντεο  

Στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, ο 23χρονος είχε επιτεθεί σε μία κοπέλα 18 ετών την ώρα που εκείνη είχε φύγει από μία φίλη της και περίμενε σε στάση λεωφορείου στη Γλυφάδα.

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 20.00 το απόγευμα, όταν ο νεαρός πλησίασε την κοπέλα και έκατσε δίπλα της. Τότε άρχισε να αυνανίζεται και όταν η κοπέλα σηκώθηκε να φύγει, εκείνος την ακολούθησε και, σε ένα παρακείμενο στενό, την έριξε στο έδαφος, της έκλεισε το στόμα και άρχισε να την θωπεύει. Εκείνη αντιστάθηκε, έβαλε τις φωνές και, για καλή της τύχη, την άκουσε ο πατέρας της φίλης της που είχε επισκεφθεί και βγήκε έξω, αναγκάζοντας τον δράστη να τραπεί σε φυγή.

Το πρόσωπο του 23χρονου είχε καταγραφεί καθαρά από κάμερα ασφαλείας στη Γλυφάδα, γεγονός που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ταυτοποίησή του από την αστυνομία

Οι επιθέσεις στα Εξάρχεια

Το μεσημέρι του Σαββάτου 18 Νοεμβρίου, στην οδό Βαλτετσίου και μάλιστα σε βάρος ανήλικης, όπου ο δράστης επιτέθηκε σε ένα 13χρονο κορίτσι, το άρπαξε από τη μέση και προχώρησε σε γενετήσιες πράξεις. Το παιδί φώναξε και αντιστάθηκε σθεναρά και έτσι ο δράστης εγκατέλειψε την προσπάθειά του και τράπηκε σε φυγή.

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, πρωινές ώρες σημειώθηκαν δύο ακόμη απανωτές επιθέσεις στην ίδια περιοχή και με διαφορά μόλις 10 λεπτών, κάτι που αποδεικνύει και την ψυχική κατάσταση του δράστη, αφού όλα αυτά συνέβησαν σε δρόμους και σε ώρες που διέρχεται κόσμος.

Συγκεκριμένα, ένα τέταρτο μετά τις 7 το πρωί επιτέθηκε σε μία 29χρονη επί της οδού Μπενάκη, την όποια έσπρωξε και έριξε στον δρόμο και έπεσε από πάνω της, τελώντας ασελγείς πράξεις τις οποίες δεν ολοκλήρωσε εξαιτίας της αντίδρασης του θύματος. Από τις φωνές τις κοπέλας και τη σθεναρή της αντίσταση άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος και ο δράστης εγκατέλειψε την προσπάθειά του και τράπηκε σε φυγή.

Μόλις 10 λεπτά μετά, λίγο πιο μακριά, επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής, επιτέθηκε σε μία 27χρονη, της έπιασε τα χέρια και της έκλεισε το στόμα και προσπάθησε να προχωρήσει σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της. Το θύμα αντιστάθηκε σθεναρά και κατάφερε να του ξεφύγει και πάλι ο δράστης φοβήθηκε την αντίδραση των διερχομένων πολιτών και τράπηκε σε φυγή.

Την Τρίτη (21/11), γνωστοποιήθηκε και τέταρτη καταγγελία που αφορά σε περιστατικό το οποίο συνέβη το απόγευμα της 16ης Νοεμβρίου, στην οδό Στουρνάρη. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε μια 52χρονη γυναίκα, όταν μπήκε σε πολυκατοικία, την ακολούθησε ένας άγνωστος άνδρας μέχρι την πόρτα του ασανσέρ. Εκεί, μόλις άνοιξε η πόρτα του ανελκυστήρα, εξήλθε ένας ένοικος και ο άγνωστος έφυγε τρέχοντας.

Είχε καταδικαστεί για απόπειρα βιασμού 

Ο 23χρονος είχε συλληφθεί για απόπειρα βιασμού το καλοκαίρι του 2022 και ήταν κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών, από όπου αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2023 με περιοριστικούς όρους. Πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάστηκε από γιατρούς οι οποίοι αποφάνθηκαν πως μπορεί να βγει εκτός του σωφρονιστικού καταστήματος. 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]