“Δεν υποχωρούν οι υψηλές θερμοκρασίες”- Οι άνεμοι στα 6 μποφόρ

16 Σεπτεμβρίου 2023

“Δεν υποχωρούν οι υψηλές θερμοκρασίες”, οι άνεμοι στα 6 μποφόρ

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Εξαίρεση θα αποτελέσουν λίγες νεφώσεις που θα κάνουν την εμφάνισή τους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα έχουμε και βροχές.

Ζέστη στο κέντρο της Αθήνας

Πιο αναλυτικά, ο καιρός σήμερα Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023, σύμφωνα με το meteo.gr : στη Μακεδονία και τη Θράκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας και των δυτικών τμημάτων της Θράκης.

Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά, οπότε θα σημειωθούν πρόσκαιροι τοπικοί όμβροι στα ορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου.

Τις πρωινές ώρες στα δυτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με μικρή ενίσχυση από το απόγευμα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Καιρός: Με 34 βαθμούς και τοπικές βροχές η Παρασκευή – Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Θα φτάσει στη νησιωτική χώρα και τα βόρεια ηπειρωτικά τους 30 με 32 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες μετά το μεσημέρι, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς.

Την Κυριακή  περιμένουμε τοπικές βροχές το μεσημέρι στα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά. Οι βοριάδες στο Αιγαίο  θα αγγίξουν τα 7 μποφόρ, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία  θα φτάσει τους 30 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα  και τους 32  βαθμούς στην κεντρική.

Τη Δευτέρα και την  Τρίτη, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και οι βοριάδες θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Ενώ:

Την Τετάρτη και την  Πέμπτη οι βοριάδες θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα ανέβει. Τέλος

Την Παρασκευή περιμένουμε ηλιοφάνεια  και τη θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]