Σοκ: Οι τελευταίες στιγμές των 18 μεταναστών που βρέθηκαν απανθρακωμένοι (εικόνες&βίντεο)

26 Αυγούστου 2023

Σοκ: Οι τελευταίες στιγμές των 18 μεταναστών που βρέθηκαν απανθρακωμένοι, στη φωτιά που είχε εκδηλωθεί στον Έβρο

Ένα συγκλονιστικό βίντεο που έστειλε κάποιος από τους 18 μετανάστες που απανθρακώθηκαν, σε συγγενικό του πρόσωπο.

Οι άνθρωποι αυτοί που απανθρακώθηκαν στον Έβρο, όπως έγινε γνωστό, βρήκαν τραγικό θάνατο, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε τις σορούς τους. Κάποιοι κάηκαν μέσα σε ένα μαντρί ενώ από τους 18 που βρέθηκαν απανθρακωμένοι, τα δύο ήταν παιδάκια.

Το βίντεο ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα η ακτιβίστρια Ναουάλ Σουφί, και καταγράφει τις τελευταίες στιγμές των μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά της Δαδιάς.

Όπως σημειώνει η Σουφί, που είχε δημοσιεύσει και βίντεο από τις προσπάθειες των μεταναστών που βρίσκονταν στο ναυάγιο της Πύλου, το υλικό που δημοσίευσε έφτασε στα χέρια της από τις οικογένειες των μεταναστών που βρήκαν τραγικό τέλος στην πύρινη κόλαση της Δαδιάς.

Πρόκειται για ανθρώπους που έβλεπαν τις φλόγες να τους κυνηγούν, περικυκλώθηκαν και παγιδεύτηκαν μέσα στο δάσος, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους.

«Ήταν παγιδευμένοι και ανήμποροι να βρουν μια λύση», σημειώνει χαρακτηριστικά η Ναουάλ Σουφί στην ανάρτησή της.

Στο συγκλονιστικό βίντεο που δημοσιεύει η ακτιβίστρια, οι μετανάστες καλύπτουν τη μύτη και το στόμα τους για να μην εισπνέουν τους πυκνούς καπνούς και τρέχουν για να ξεφύγουν από τη φωτιά. Δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

Υπενθυμίζεται ότι μία ακόμη απανθρακωμένη σορός εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο δάσος της Δαδιάς, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τις πυρκαγιές στον Έβρο σε 19.

Η σορός εντοπίστηκε στην περιοχή της Λευκίμμης από όπου πέρασε η καταστροφική φωτιά στην περιοχή και πιθανολογείται πως πρόκειται για έναν ακόμη μετανάστη, που κυκλώθηκε από τις φλόγες και δεν κατάφερε να ξεφύγει, όπως συνέβη και με τους 16 ενήλικες και τα 2 παιδιά που απανθρακώθηκαν μέσα στο δάσος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]