Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Πού θα “χτυπήσουν” βροχές και καταιγίδες 

26 Αυγούστου 2023

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, πού θα “χτυπήσουν” βροχές και καταιγίδες

Διαφοροποιείται το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες καθώς θα επανέλθει η θερμοκρασία στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα ενώ θα εκδηλωθούν βροχές στα μέτωπα των πυρκαγιών.

Μικρή πτώση αναμένεται να σημειώσει η θερμοκρασία σήμερα Σάββατο 26 Αυγούστου ενώ οι άνεμοι θα είναι πιο ισχυροί στο Αιγαίο, φτάνοντας μέχρι τα επτά μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο η θερμοκρασία με οροφή τους 37 βαθμούς, ειδικά στις περιοχές που θα βρέξει, και θα δροσίζει αισθητά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σήμερα Σάββατο 26 Αυγούστου βροχές, καταιγίδες αλλά ακόμα και χαλαζοπτώσεις επιφυλάσσει ο καιρός. Τα φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν στη Θεσσαλία, στη δυτική και στην κεντρική Μακεδονία και στην Ήπειρο. Ακόμα, τοπικές βροχές και καταιγίδες επίκεινται σε όλα τα ηπειρωτικά από το μεσημέρι και μετά. Επίσης, αν και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε τέσσερις περιφέρειες της χώρας

Αναφορικά με τους ανέμους, στα δυτικά θα είναι ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο 6 και τις μεσημβρινές ώρες στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Η Κυριακή φαίνεται ότι θα είναι μια μέρα με πιο περιορισμένες βροχές, κυρίως σε ανατολικό Αιγαίο αλλά και σε ορεινές περιοχές της χώρας μας και επίσης θα είναι και η πρώτη ημέρα που κατά τη διάρκειά της θα δούμε να εξασθενεί σημαντικά πια ο βοριάς.

Η Δευτέρα θα είναι η μέρα με πλήρη εξασθένηση του βοριά σε όλη τη χώρα με ζέστη χωρίς ακρότητες. Με βάσει τα στοιχεία, η επόμενη εβδομάδα θα κυλήσει με καλοκαιρινές θερμοκρασίες. Στην Αττική θα έχουμε γύρω στους 35 βαθμούς, ίσως κάποιες μπόρες στη Βόρεια Ελλάδα και ανέμους κυρίως από δυτικές διευθύνσεις.

Την Τρίτη γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια.
Οι άνεμοι στα ηπειρωτικά θα είναι ασθενείς και στα υπόλοιπα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]