Έρχεται “καυτή” εβδομάδα με 40αρια και ισχυρά μελτέμια

21 Αυγούστου 2023

Καυτή» εβδομάδα έρχεται από σήμερα Δευτέρα 21 Αυγούστου, με 40αρια και ισχυρά μελτέμια

Μπορεί το μελτέμι να άλλαξε το σκηνικό του καιρού και να δρόσισε λιγάκι μετά τους καύσωνες, ωστόσο το καλοκαίρι δεν τελείωσε ακόμα και… έρχεται νέο κύμα ζέστης. Ταυτόχρονα, ο πολύ δυνατός αέρας, φέρνει «συναγερμό» σήμερα για «ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς».

Με την κατάσταση του καιρού να θυμίζει τις συνθήκες του καύσωνα του Ιουλίου, ξεκινάει η εβδομάδα, καθώς μέχρι και την επόμενη Κυριακή η θερμοκρασία θα παραμείνει σε επίπεδα λίγο υψηλότερα από τα κανονικά με τον υδράργυρο τοπικά να φτάνει και τους 40 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο από σήμερα, αναμένονται αίθριες  καιρικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, που θα διαρκέσουν όλη την εβδομάδα, ενώ μέχρι την Παρασκευή θα έχουμε μελτέμια

Σήμερα αναμένεται στην Αθήνα να έχουμε 36 βαθμούς Κελσίου, με τον κίνδυνο για πυρκαγιά να είναι μεγάλος για τον λόγο ότι ενισχύεται ο βοριάς και στην Αττική.

Την Τρίτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 39 – 40 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά ηπειρωτικά, στους 39 -40 βαθμούς στα βόρεια, στους 37 – 38 βαθμούς στις ανατολικέ ηπειρωτικές περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα είναι στους 33 – 34 βαθμούς Κελσίου στα νότια νησιωτικά τμήματα. Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Παναγιώτη Γιαννόπουλο σήμερα θα δούμε το πρώτο 39αρι στη δυτική Ελλάδα. Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος, το μελτέμι στο Αιγαίο θα συνεχίσει με ένταση στα κεντρικά και βόρεια τμήματα έως την Παρασκευή στα 6 με 7 μποφόρ.

Μάλιστα Τρίτη με Πέμπτη θα καταγραφούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες, σε περιοχές όπου το μελτέμι δεν φτάνει κυρίως στη δυτική Στερεά και την κεντρική Μακεδονία.

Την Παρασκευή αναμένεται να πέσει λίγο η θερμοκρασία στην βόρεια Ελλάδα, 1 με 2 βαθμούς Κελσίου.

«Τις επόμενες ημέρες, Τρίτη και Τετάρτη, θα έχουμε μέχρι και 40 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Ελλάδα. Θα έχουμε δροσιά στις Κυκλάδες αλλά 38-40 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά» είπε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος, «θα έχουμε ζέστη διαρκείας μέχρι την Κυριακή με πιο δύσκολες ημέρες, Τρίτη-Τετάρτη, και μποφόρ με μελτέμι μέχρι την Παρασκευή που αναμένεται να κόψει».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το νέο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδόθηκε η εβδομάδα ξεκινάει με ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς για τις παρακάτω περιοχές:

  • Αττική
  • Κεντρική & νότια Εύβοια
  • Αργολίδα
  • Περιοχές Βοιωτίας & Κορινθίας

Επίσης, σημειώνεται ότι υπάρχει πολύ υψηλός & υψηλός κίνδυνος (κατηγορίας 3 και 4) στο μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης χώρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]