Πύρινος εφιάλτης στη Μαγνησία: Δύο νεκροί, νέες εκκενώσεις τα ξημερώματα -αναζωπυρώσεις σε Ρόδο, Φθιώτιδα, Κάρυστο

27 Ιουλίου 2023

Δύο νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στη Μαγνησία – Ολονύχτια μάχη της Πυροσβεστικής στα πύρινα μέτωπα.

Δύο νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες το μεσημέρι στη Μαγνησία.

Μία γυναίκα μία γυναίκα με κινητικά προβλήματα  βρέθηκε απανθρακωμένη μέσα στο τροχόσπιτο της στο Χοροστάσι Αλμυρού Βόλου, ελάχιστα μέτρα από τη θάλασσα από τη φωτιά που είχε ξεσπάσει στον Αλμυρό. Η φωτιά όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική είχε πορεία ανατολικά προς τη θάλασσα, από τον Νέο Πλάτανο Αλμυρού προς το Χοροστάσι.

Σε κοντινή απόσταση βρέθηκε ένας άντρας ημιλιπόθυμος ο οποίος διεκομίσθη στο νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία του.

Από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Βελεστίνο Μαγνησίας και έλαβε διαστάσεις ένας 47χρονος κτηνοτρόφος, βρέθηκε απανθρακωμένος σε δασική έκταση κοντά στην κτηνοτροφική του μονάδα στον Αγιο Γεώργιο Φερών.

Οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, μαζί με τους εθελοντές έδωσαν για ακόμη ένα βράδυ μάχη με τα πολλαπλά πύρινα μέτωπα.

Πύρινος εφιάλτης στη Μαγνησία: Πώς εξελίσσονται τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα

Συνεχείς εκκενώσεις τη νύχτα στη Μαγνησία

Όλο το βράδυ, έγιναν προσπάθειες ώστε να περιοριστεί, το μέτωπο ενώ είχε εκδοθεί μήνυμα μέσω του 112 για τους κατοίκους των περιοχών Γλαφυρά, Κάκκαβο, Μελισσάτικα, Φυτόκο, Λούτζικα και Κογιάτικα να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών. Νωρίτερα χθες το απόγευμα οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν μέσω μηνυμάτων του 112 ώστε να εκκενώσουν τις περιοχές Σέσκλο, Διμήνι, Παλιούρι καθώς και των ΒΙΠΕ Βόλου ενώ εκκενώθηκε και ο ‘Αγιος Γεώργιος Φερών.

Στις 05:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης εστάλη μήνυμα από το 122 για να εκκενωθούν οι περιοχές Χρυσή Ακτή Παναγιάς, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών όλη τη νύχτα επικεντρώθηκαν και στην προστασία και του οικισμού στο Σέσκλο Μαγνησίας. Ο δυνατός αέρας επιδεινώνει την κατάσταση, ενώ η φωτιά έφτασε στα όρια του χωριού, σε ύψωμα και σε απόσταση 100 περίπου μέτρων από τα πρώτα σπίτια.

Στο Σέσκλο και σε όλη την περιοχή δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση, ενώ έχει επίσης διακοπεί η παροχή νερού.

Στα μέτωπα επιχειρουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις (65 πυροσβέστες με 28 οχήματα) και υδροφόρες του Δήμου Βόλου ώστε να προσπαθήσουν να ελέγξουν τη φωτιά, προτού περάσει στα χωριά και φτάσει στο δάσος που βρίσκεται κοντά.

Στις 9.30 έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (Βόλος), παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Τριαντόπουλου.

melissiatika-05

Στη Ρόδο, όπου η φωτιά καίει το νησί για ένατο βράδυ, όλη τη μέρα χθες σημειώνονταν μικρές αναζωπυρώσεις, οι οποίες σύμφωνα με την Πυροσβεστική αντιμετωπίζονταν.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης υπήρξε μία μεγαλύτερη αναζωπύρωση σε δασική έκταση, ανάμεσα στους οικισμούς Βάτι, Γεννάδι και Λαχανιά.

Αναφορικά με την πυρκαγιά στο Κάστρο Λαμίας, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η γενικότερη εικόνα της φωτιάς παρουσιάζει ύφεση, ωστόσο υπάρχουν κάποιες εστίες διάσπαρτες, σε αγροτικά σημεία όπου υπάρχουν ελιές χωρίς όμως να προκαλούν ανησυχία.

5937446

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει και η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην Τιθορέα Φθιώτιδας. Η φωτιά είχε εκδηλωθεί στους πρόποδες του Παρνασσού καίγοντας καλάμια και στο σημείο υπήρχαν αρκετοί καπνοί γι αυτό το λόγο υπήρξε μήνυμα του 112 για εκκένωση της περιοχής καλώντας τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς ‘Ανω Τιθορέα.

Όσον αφορά την πυρκαγιά στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού, εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή και υπάρχουν εστίες. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική το βράδυ τα χωματουργικά μηχανήματα που βρίσκονται στο νότιο μέρος θα ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες ώστε να μην επεκταθεί η φωτιά.

Στην Κάρυστο το μέτωπο έχει αναζωπυρωθεί και έχει μία πορεία ανάμεσα στον Πλατανιστό και στον Αντιά, που βρίσκεται λίγο πιο βορειοανατολικά, ωστόσο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα προσπαθήσουν να την ανακόψουν.

Στην Κέρκυρα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά δείχνει να είναι σε ύφεση, όπως επίσης και στο Αίγιο αν και υπήρχαν μικρές αναζωπυρώσεις μέσα στην ημέρα σε δύσβατα σημεία, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]