«Βουτιά» ο υδράργυρος σήμερα – Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 14 βαθμούς κάτω

27 Ιουλίου 2023

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται σήμερα Πέμπτη 27 Ιουλίου. Ήδη από εχθές το βράδυ,η πτώση ξεκίνησε από τα βορειοδυτικά και οι μέγιστες τιμές θερμοκρασίας σήμερα προβλέπονται να υποχωρήσουν έως και 14 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές της Τετάρτης.

Αλλαγή του σκηνικού του καιρού από σήμερα

Μετά από δύο εβδομάδες με ακραία υψηλές θερμοκρασίες και τον υδράργυρο εχθές να ξεπερνά τους 46 βαθμούς Κελσίου, σήμερα , Πέμπτη, αναμένεται, επιτέλους, υποχώρηση το ισχυρό κύμα του καύσωνα.

Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία σήμερα, θα κάνει «βουτιά» μέχρι και 14 βαθμών σε σχέση με εχθές. Ήδη η πτώση της θερμοκρασίας έχει ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά και θα επανέλθει κοντά στον μέσο κλιματικό όρο, δηλαδή τη μέση τιμή της περιόδου 1991-2020.

Ισχυροί βοριάδες και βροχές προβλέπονται για σήμερα

Σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου, η θερμοκρασία θα κινηθεί στους 36°C – 38°C, ενώ την Παρασκευή η μέγιστη θα φτάσει στους 34.

Ο υδράργυρος θα υποχωρήσει κατά 10°C – 12°C μέσα σε 48 ώρες λόγω της ενίσχυσης των ανέμων που θα πνέουν βόρειοι 5 – 7 Μποφόρ, τοπικά έως και 8 Μποφόρ.

Οι θυελλώδεις αυτοί άνεμοι λειτουργούν ενισχυτικά για τις πυρκαγιές, φέρνουν ωστόσο και βροχές.

Οι θερμοκρασίες ανά ημέρα μέχρι τις 5 Αυγούστου

Σύμφωνα με το μετεώγραμμα του Σάκη Αρναούτογλου, ήδη από σήμερα Πέμπτη, η θερμοκρασία κάνει «βουτιά» 10 βαθμών, με τον υδράργυρο να πέφτει στους 34 βαθμούς Κελσίου.

Από τον καύσωνα στα μπουρίνια – Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, σήμερα Πέμπτη 27 Ιουλίου η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε όλη τη χώρα τουλάχιστον κατά 8 βαθμούς και δε θα ξεπερνά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, τις ανατολικές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως περιοχές της Χαλκιδικής) και το βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται καταιγίδες που θα συνοδεύονται από πολύ ενισχυμένους βόρειους ανέμους (μπουρίνια).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]