Ολονύχτια μάχη με τον χρόνο με 5 μηχανήματα βαρέως τύπου και την συνδρομή του στρατού θα δώσει ο Δήμος Φυλής

19 Ιουλίου 2023

Από την στιγμή που η φωτιά, μπήκε σε πορεία για να φτάσει στο δάσος της Κρύας Πηγής και απο εκεί στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, ο Δήμος Φυλής υπό την ηγεσία του συντονισμού της Πολιτικής Προστασίας του, ανέπτυξε δυνάμεις υδροφόρων, πεζοπόρων τμημάτων και προσωπικού για να ριχτούν στην μάχη με τις φλόγες.

Δεν έμεινε όμως εκεί και προχώρησε σε μια πρωτοβουλία δημιουργίας αντιπυρικής ζώνης, προκειμένου να αποσοβήσει τυχόν επέκταση της φωτιάς προς το Δήμο Φυλής και την Πάρνηθα.

Το χρονικό

Με ενέργειες του Δημάρχου Χρήστου Παππού, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 19 Ιουλίου 2023, τα Δερβενοχώρια, για να έχει προσωπική εικόνα της κατάστασης, συγκλήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Δασαρχείου και της Πυροσβεστικής.

Στην σύσκεψη αυτή, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί, προληπτικά αντιπυρική ζώνη στα όρια των Δερβενοχωρίων (Δήμου Τανάγρας) με το Δήμο Φυλής και για το σκοπό αυτό ζητήθηκε από την Μονάδα της Ελληνικής Αεροπορίας 206 ΠΑΥ (πρώην ΜΑΚ), που εδρεύει στα Άνω Λιόσια, η διάθεση βαρέως χωματουργικού μηχανήματος έργου.

Το αίτημα του Δημάρχου Φυλής έγινε αμέσως δεκτό από το Διοικητή της 206 ΠΑΥ και στις 16:00 το μηχάνημα έφτασε στο σημείο-κλειδί για την αναχαίτιση της φωτιάς, συνοδευόμενο από περιπολικό της Δημοτικής Αστυνομίας, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Οικονομάκη.

Από εκείνη την ώρα και μέχρι τώρα δίνεται μάχη να των ανθρώπων του Δήμου, του στρατού, πυροσβεστών ώστε αν φτάσει η φωτιά εκεί, να μην περάσει στο πυκνόφυτο δάσος της Πάρνηθας.

Όλος ο Δήμος είναι επί ποδός απο το πρωί και θα δώσουμε μάχη με τον χρόνο, ώστε η αντιπυρική ζώνη να είναι έτοιμη σε περίπτωση που πλησιάσει ξανά το μέτωπο της φωτιάς. Όλη νύχτα θα δουλεύουν 5 μηχανήματα βαρέως τύπου, μαζί με το προσωπικού της Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου Φυλής για να τα καταφέρουμε” μας δήλωσε λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ σήμερα Τετάρτη 19/7/2023 ο κύριος Οικονομάκης.

Αναρωτιόμαστε ως πολίτες αυτής της χώρας.

Αυτή την απόφαση που έλαβαν οι διοικούντες του Δήμου Φυλής για την δημιουργία πραγματικών και επαρκών αντιπυρικών ζωνών εντός των δασών, δεν θα έπρεπε οι υπεύθυνοι του σχεδιασμού(;) στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με το Δασαρχείο και την Πυροσβεστική να την έχουν λάβει από τον Μάρτιο και να μην περιμένουν τους Αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να τα βάλουν με τις δυσθεώρητες φλόγες την ύστατη ώρα;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]