Καύσωνας: «Εισερχόμαστε σε πολύ θερμή και μακρά περίοδο λέει ο Γιάννης Καλλιάνος»

20 Ιουλίου 2023

«Εισερχόμαστε σε πολύ θερμή και μακρά περίοδος», ο καύσωνας θα κρατήσει πάνω από μια εβδομάδα ενημερώνει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος και σημειώνει ότι οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για το χειρότερο σενάριο.

Έπειτα από χρόνια θα μας απασχολήσει ένας τέτοιος καύσωνας, σημειώνει ο Γιάννης Καλλιάνος στην τελευταία του πρόγνωση.

«Εισερχόμαστε σε πολύ θερμή και μακρά περίοδο» τονίζει σε νέα του ανάρτηση ο Γιάννης Καλλιάνος, για τον καύσωνα που, σύμφωνα με τον ίδιο, «μόλις ξεκίνησε». Προειδοποιεί μάλιστα ότι «τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά προς το χειρότερο σενάριο» και προσθέτει ότι «τα στοιχεία είναι απογοητευτικά».

Τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά προς το χειρότερο σενάριο! Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, από σήμερα και στη συνέχεια εισερχόμαστε σε μια πολύ θερμή περίοδο η οποία όμως θα είναι ιδιαίτερα μακρά.

Μέχρι περίπου τα τέλη του Ιουλίου θα έχουμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, μπορεί εύκολα να βγει το συμπέρασμα ότι μετά από αρκετά χρόνια θα μας απασχολήσει ένας τόσο παρατεταμένος καύσωνας. Χρειάζεται περίσσεια υπομονή και ασφαλώς προσοχή από τους ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας.

Ο φετινός Ιούλιος για την Ελλάδα θα αποδειχθεί ένας εκ των θερμότερων της τελευταίας 10ετίας. Ενδεικτικά σας αναφέρω τις μέγιστες θερμοκρασίες της Αττικής για τις επόμενες ημέρες:

• Πέμπτη 20/7: 40-41°C

• Παρασκευή 21/7: 41°C

• Σάββατο 22/7: 42°C

• Κυριακή 23/7: 43-44°C

Τα βράδια όπως είναι φυσιολογικό θα επικρατεί επίσης ζέστη με τον υδράργυρο να μην καταφέρνει να υποχωρεί κάτω από τους 29-30°C.

Μια μικρή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τη Δευτέρα 24/7 με μια πρόσκαιρη ενίσχυση του μελτεμιού και μεγάλη επικινδυνότητα για πυρκαγιές, αλλά από την Τρίτη 25/7 θα ξεκινήσει και πάλι να ανεβαίνει.

Το που θα φτάσει από τη νέα εβδομάδα ακόμη δεν το γνωρίζουμε. Ειδικά δε, σε ευπαθείς πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας που βρίσκονται μακριά από θάλασσες, υπάρχει το ενδεχόμενο να σημειωθούν και θερμοκρασίες άνω των 44°C.

Τα στοιχεία επομένως είναι ελαφρώς απογοητευτικά…

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ επιβεβαιώνει τρίτο κύμα καύσωνα.

Νεότερα στοιχεία για τα δύο νέα, διαδοχικά, όπως φαίνεται, κύματα καύσωνα που έρχονται στη χώρα μας δίνει σήμερα η ΕΜΥ, επικαιροποιώντας το έκτακτο δελτίο της.

Σήμερα Την Πέμπτη, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει. Γ. Ειδικότερα από την Παρασκευή 21-7-2023 έως και την Κυριακή 23-7-2023 η νέα θερμική έξαρση θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα, ενώ τη Δευτέρα 24-7-2023 αναμένεται πρόσκαιρη υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Από την Τρίτη 25-7-2023 έως και την Πέμπτη 27-7-2023 αναμένεται νέα θερμική έξαρση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]