Πάρνηθα: Η μάχη με τις φλόγες κρίνεται στον λόφο με τις ανεμογεννήτριες (Βίντεο)

19 Ιουλίου 2023

Στον λόφο με τις ανεμογεννήτριες μεταξύ του χωριού Στεφάνη Βοιωτίας και του δάσους που φτάνει την Κρύα Πηγή Φυλής, κρίνεται η εξέλιξη της πορείας της πυρκαγιάς και το αν θα προχωρήσει προς το δάσος και τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας ή όχι.

Πάρνηθα

Δείτε εδώ σε ζωντανό χρόνο την επιχείρηση των εναέριων μέσων στο σημείο

Εκεί σε αυτό το σημείο έχουν εστιάσει όλοι οι υπεύθυνοι ως το σημείο-κλειδί για να αναχαιτίσουν την ξέφρενη πορεία της πυρκαγιάς και να μην καταλήξει να κάψει το πυκνόφυτο δάσος της Πάρνηθας.

Στον λόφο αυτό που βρίσκονται οι ανεμογεννήτριες η βλάστηση δεν είναι πυκνή και υπάρχουν δρόμοι ώστε να προσεγγίσουν πιο εύκολα οι επίγειες δυνάμεις και να βοηθήσουν στο έργο πυρόσβεσης των εναέριων μέσων, που λόγω της μορφολογίας των βουνών επιχειρούν σχεδόν αποκλειστικά από αέρος.

Στα θετικά -για το δάσος της Πάρνηθας και το βουνό συνολικά- είναι πως ο αέρας γύρισε ξανά ανατολικός την τελευταία ώρα και η φωτιά κατευθύνεται εκ νέου προς το Θριάσιο Πεδίο και τα ήδη καμμένα στρέμματα γης.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Οικονομάκης παρακολουθεί πολύ στενά την πορεία της φωτιάς και κρατά συνεχώς ενημερωμένο τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού για τα δεδομένα, που αλλάζουν κάθε λίγα λεπτά. Ο Δήμος Φυλής βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς από την αρχή του καύσωνα και το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας περιπολεί, όλο το 24ωρο, εκτός του οικιστικού ιστού, στα όρια της Πάρνηθας και του Ποικίλου Όρους.

Η μεγαλύτερη έκταση της Πάρνηθας ανήκει ουσιαστικά στα διοικητικά όρια του Δήμου Φυλής και για τον λόγο αυτό οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας έχουν τα μάτια τους στραμμένα στο βουνό, όλο το καλοκαίρι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]