Συνταγή για γλυκό του κουταλιού βύσσινο
8 Ιουλίου 2023
Το παραδοσιακό γλυκό κουταλιού βύσσινο είναι τέλειο μιας και μπορείς να το σερβίρεις τόσο σκέτο όσο και με παγωτό ή γιαούρτι , είναι ότι πιο λαχταριστό υπάρχει και ο Ιούλιος είναι η εποχή του !
Μην χάνεται λοιπόν χρόνο , πηγαίνετε στον μανάβη σας και πείτε του να σας δώσει τα καλύτερα βύσσινα που έχει .
Ευκαιρία λοιπόν για γλυκό!
Συστατικά
- 2 κιλά βύσσινο
- 2 κιλά ζάχαρη
- 2 φλ. νερό
- 2 βανίλιες
- χυμό από ένα λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένεις πολύ καλά τα βύσσινα και αφαιρείς τα κουκούτσια προσεχτικά
- Σε ένα μπολ τοποθετείς εναλλάξ τα βύσσινα και τη ζάχαρη σε στρώσεις
- Σκεπάζεις το μπολ µε διάφανη μεμβράνη και το βάζεις στο ψυγείο για 10 περίπου ώρες ελέγχοντας κατά διαστήματα αν έχουν συγκεντρωθεί υγρά που πρέπει να απομακρύνεις
- Βάζεις τα κουκούτσια σε ένα ποτήρι με νερό και τα αφήνεις στην άκρη
- Ρίχνεις τα βύσσινα και τη ζάχαρη σε µία κατσαρόλα, προσθέτεις νερό, τη βανίλια, ανακατεύεις καλά και τα βράζεις σε δυνατή φωτιά
- Μόλις πάρουν μία βράση τη χαμηλώνεις και τα αφήνεις για 10 λεπτά ακόμη αφαιρώντας τον αφρό που συγκεντρώνεται
- Βγάζεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνεις το γλυκό να κρυώσει
- Μετά από 10 περίπου ώρες το βράζεις και πάλι μέχρι να δέσει το σιρόπι
- Μερικά λεπτά πριν προσθέτεις το χυμό λεμονιού
- Το αποσύρεις από την εστία και περιμένεις για μισή περίπου ώρα
- Μοιράζεις το γλυκό σε γυάλινα βάζα χωρίς να τα γεμίσεις
- Τα κρατάς σε δροσερό μέρος και στο ψυγείο αν τα ανοίξεις.Το φυλάμε σε σκιερό και δροσερό μέρος εκτός ψυγείου και μετά το άνοιγμα εντός ψυγείου.