Λάζαρος Λασκαρίδης: Την Τετάρτη η κηδεία στο νεκροταφείο της Καλλιθέας

9 Μαΐου 2023

Η Καλλιθέα και ο δημοσιογραφικός κόσμος πενθούν για το θάνατο του 55χρονου δημοσιογράφου και αντιδημάρχου πολιτισμού του δήμου Καλλιθέας, Λάζαρου Λασκαρίδη, ο οποίος εδώ και 12 μέρες έδινε την μεγάλη μάχη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γεννηματά», ελπίζοντας σ’ ένα «θαύμα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η κηδεία του 55χρονου θα γίνει αύριο, Τετάρτη (10/05) στις 13:30 στο νεκροταφείο της Καλλιθέας. Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ παράκληση της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να διατεθούν δωρεές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων (Εθνική Τράπεζα, IBAN GR0501104890000048920124137).

Το χρονικό του θανάτου

Ανήμερα των γενεθλίων του ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον αιφνίδιο τέλος του 55χρονου στις 27 Απριλίου με τους εκατοντάδες διαδικτυακούς του φίλους να του εύχονται όλη την ημέρα «Χρόνια πολλά».

Για την ίδια μέρα είχε προγραμματιστεί και η συμμετοχή του στην τελετή ονοματοδοσίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του δήμου Καλλιθέας επί της οδού Ανδρομάχης ως κεντρικός ομιλητής παρουσία σχεδόν σύσσωμης της διοίκησης του δήμου, εκπροσώπους πολιτικών και δημοτικών παρατάξεων και δεκάδων πολιτών.

Όμως όλα ανατράπηκαν όταν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της εκδήλωσης, ο Λάζαρος Λασκαρίδης βγήκε στο πίσω μπαλκόνι του κτηρίου για να καπνίσει ένα τσιγάρο και για λίγα δευτερόλεπτα στηρίχτηκε σε ένα κάγκελο.

Όπως αποδείχτηκε, το κάγκελο ήταν σαπισμένο με αποτέλεσμα να υποχωρήσει και ο 55χρονος να πέσει με την πλάτη στο έδαφος από ύψος 2,5 -3 μέτρων και να χάσει τις αισθήσεις του.

Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΑΤ Καλλιθέας, η πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ προκειμένου να παραλάβει τον πολυτραυματία. Ο αντιδήμαρχος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση με θλάσης στον εγκέφαλο και κατάγματα αυχενικής και θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης καθώς και κατάγματα πλευρών.

Ο Λάζαρος Λασκαρίδης υπεβλήθη σε χειρουργείο στο κεφάλι και έκτοτε νοσηλευόταν στη ΜΕΘ με τους γιατρούς να χάνουν μέρα την μέρα την όποια ελπίδα για επιστροφή.

Η έρευνα

Προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες του σοβαρού τραυματισμού του άτυχου αντιδημάρχου, μία μέρα μετά ξεκίνησε να διενεργείται αυτεπάγγελτη προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Καλλιθέας υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Ποινικής Δίωξης.

Για τον λόγο αυτό ο δικηγόρος Δημήτρης Μπόλης, φίλος του Λάζαρου Λασκαρίδη κατέθεσε την επόμενη ημέρα του ατυχήματος μηνυτήρια αναφορά προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι. ».

Κατά την άποψη του κ. Μπόλη οφείλεται σε πλημμέλειες της κατασκευής του χώρου που βρέθηκε ο Λάζαρος Λασκαρίδης και για το λόγο αυτό ζήτησε να γίνει αυτοψία του χώρου από το αρμόδιο πολεοδομικό τμήμα.

Η έρευνα συνεχίζεται και στόχος της οικογένειας είναι να βρεθούν οι υπεύθυνοι που στέρησαν τον πατέρα από το μοναχοπαίδι του Λάζαρου Λασκαρίδη.


[There are no radio stations in the database]