Πέθανε ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας Λάζαρος Λασκαρίδης μετά την πτώση από μπαλκόνι

8 Μαΐου 2023

Πέθανε σε ηλικία 55 ετών ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας, Λάζαρος Λασκαρίδης, καθώς έχασε τη μάχη μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε την Πέμπτη (27.4.2023) όταν έπεσε από μπαλκόνι 4ου ορόφου και βρέθηκε στο έδαφος από ύψος 3 μέτρων.

Ο Λάζαρος Λασκαρίδης ήταν αντιδήμαρχος Πολιτισμού στον Δήμο Καλλιθέας και δημοσιογράφος. Την ημέρα του ατυχήματος, βρισκόταν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της περιοχής και κατέρρευσε το μπαλκόνι του 4ου ορόφου επειδή υποχώρησαν τα κάγκελα.

Ο Λάζαρος Λασκαρίδης νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» ως πολυτραυματίας σε κωματώδη κατάσταση με θλάσεις στον εγκέφαλο και κατάγματα αυχενικής και θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης καθώς και κατάγματα πλευρών. Σήμερα (8.5.2023) έγινε γνωστό ότι έφυγε από τη ζωή, 12 ημέρες μετά το ατύχημα.

Μηνυτήρια αναφορά για το ατύχημα είχε καταθέσει πριν μερικές ημέρες ο δικηγόρος και φίλος του Λάζαρου Λασκαρίδη, Δημήτρης Μπόλης, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος.

«Εγώ υπέβαλα μια μηνυτήρια αναφορά, είδα ότι υπήρχαν κάποια δημοσιεύματα ότι το κάγκελο στο οποίο ακούμπησε ήταν σκουριασμένο, φαίνεται και από κάποιες φωτογραφίες, το ότι δηλαδή αυτός ο εξωτερικός χώρος δεν είναι όπως θα έπρεπε να ήταν», είχε δηλώσει.

«Διενεργείται ήδη αστυνομική προανάκριση υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών και αναμένουμε να δούμε σε ποιους ανήκουν οι ευθύνες και πώς θα προσωποποιηθούν, γιατί φαίνεται ότι αυτή η κατασκευή είναι επιεικώς πλημμελής και απ’ ότι φαίνεται δεν συνάδει με τους πολεοδομικούς κανόνες», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μπόλης.

Κάτοικοι της περιοχής είχαν δηλώσει ότι τα κάγκελα φαίνονταν ότι δεν ήταν ασφαλή και ότι είχαν διαβρωθεί, ενώ από την άλλη μεριά ανέφεραν ότι το κτίριο είχε ελεγχθεί από τεχνική εταιρία και δεν είχε διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα.

Τριήμερο πένθος στον Δήμο Καλλιθέας

Ο Δήμος Καλλιθέας ανακοίνωσε ότι κηρύσσει τριήμερο πένθος για τον θάνατο του Λάζαρου Λασκαρίδη και έκανε λόγο για το πολύτιμο έργο του αντιδημάρχου Πολιτισμού, ο οποίος άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον Δήμο.

«Ο Δήμος Καλλιθέας εκφράζει την βαθιά του οδύνη για την απώλεια του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Λάζαρου Λασκαρίδη. Ο Λάζαρος Λασκαρίδης προσέφερε πολύτιμο έργο στον τομέα του Πολιτισμού και άφησε το ανεξίτηλο αποτύπωμα του στην Καλλιθέα, όντας μία εξέχουσα προσωπικότητα της δημοσιογραφίας και του πνεύματος.

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ” ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας, και εκλεγόταν δημοτικός σύμβουλος από το 2014. Από το 2019 είχε συνεργαστεί με τη Διοίκηση του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου, και ήταν Αντιδήμαρχος Πολιτισμού. Μέσα από το έργο του αυτό, ο Λάζαρος Λασκαρίδης αφήνει πίσω του μεγάλη παρακαταθήκη με νέους θεσμούς όπως το «Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα» και τα «Χαροκόπεια» ενώ το όραμά του θα συνεχίσει να εμπνέει τον Δήμο της Καλλιθέας.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου, για τον θάνατο του Λάζαρου Λασκαρίδη: “Είμαι συντετριμμένος από την τραγική απώλεια του Λάζαρου Λασκαρίδη, ο οποίος έδωσε μεγάλη μάχη. Προσωπικά χάνω έναν πολύτιμο συνεργάτη αλλά και ένα στενό φίλο εδώ και 38 χρόνια από το σχολείο. ​Ο Δήμος μας χάνει ένα άξιο στέλεχος, έναν αγωνιστή, έναν οραματιστή αλλά και έναν άνθρωπο που έφερε ένα νέο αέρα στα πολιτιστικά δρώμενα της Καλλιθέας μας ως αντιδήμαρχος της Διοίκησής μας. ​Προσπαθούμε όλοι να συνέλθουμε από το σοκ της ξαφνικής απώλειας. Θεωρώ προσωπικό χρέος να κρατήσω τη μνήμη του και το παράδειγμά του στις επόμενες γενιές. Δυστυχώς η απώλεια του είναι βαριά, είναι τεράστια”.

Ο Δήμος Καλλιθέας αναφορικά με τις συνθήκες του ατυχήματος, ενημερώνει ότι έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία είναι σε εξέλιξη. Παράλληλα διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας».


[There are no radio stations in the database]