Κοντά στα $77 το πετρέλαιο λόγω… προβλημάτων στον Καναδά

9 Μαΐου 2023

Το πετρέλαιο διατηρεί δυνάμεις για το διήμερο ανοδικό σερί, καθώς οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στον Καναδά οδήγησαν σε μείωση της παραγωγής, αντισταθμίζοντας τις ανησυχίες για την ισχνή παγκόσμια ζήτηση καυσίμων.

Ειδικότερα, το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate βρέθηκε κάτω από 73 δολ/ βαρέλι μετά από ράλι 7% στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις εν μέσω εικασιών ότι οι προηγούμενες απώλειες ήταν υπερβολικές. Στον Καναδά, τουλάχιστον 234.000 βαρέλια ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου έχουν περιοριστεί από τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε ολόκληρη την Αλμπέρτα.

Παρόλα αυτά, παρά την αρχική ενίσχυση της ζήτησης για βενζίνη στις ΗΠΑ, υπάρχουν τώρα προειδοποιητικά σημάδια εξασθένησης της ζήτησης, παρά το γεγονός ότι η χώρα εισέρχεται στην περίοδο αιχμής των μετακινήσεων με αυτοκίνητο που αποτελεί τυπικά το εποχικά υψηλότερο διάστημα κατανάλωσης. Η ζήτησης για ντίζελ έχει επίσης υποχωρήσει σε όλο τον κόσμο.

Το αργό έχει υποχωρήσει κατά περίπου 9% φέτος, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης να επηρεάζονται από την εκστρατεία νομισματικής σύσφιξης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, τις ανησυχίες ότι η αμερικανική οικονομία μπορεί σύντομα να διολισθήσει σε ύφεση και τις αντίρροπες ελπίδες για αναζωπύρωση της κινεζικής ζήτησης. Η πτώση των τιμών ήρθε παρά τη

Η τιμή του μπρεντ παράδοσης Ιουλίου υποχώρησε κατά 0,7% στα 76,48 δολ/βαρέλι.


[There are no radio stations in the database]