Εύκολο γλυκό:Έλα να φτιάξεις Χριστουγεννιάτικο γλυκό με μόνο δυο υλικά

15 Νοεμβρίου 2022

Χριστούγεννα προ των πυλών και οι προετοιμασίες καλά ξεκινούν.

Είμαστε στα μέσα Νοεμβρίου και όλες μας μετράμε τις μέρες που θα έρθουν τα Χριστούγεννα. Φωτάκια βλέπουμε να αρχίζουν δειλά-δειλά να ανάβουν, σιγά και όσο πρέπει το κρύο μας κάνει επίσκεψη (άλλο που δε θέλουμε να ανάψουμε τζάκι), και ήδη ονειρευόμαστε τα καλούδια που θα φτιάξουμε σε γλυκά και όχι μόνο.

Μπορεί να μην ανήκεις σε αυτές που θέλουν να χάσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων από τώρα, αλλά θέλεις λιγάκι ο σπίτι σου να μυρίσει κανέλλα, γαρύφαλλο, πορτοκάλι. Χειμωνιάτικες μυρωδιές που μας συνδέουν με αναμνήσεις αγαπημένες.

Κανένα άγχος δεν πρέπει να σε πιάνει όσον αφορά τα μικρά παιδιά και την λατρεία που έχουν για τα Χριστούγεννα, καθώς είναι γεγονός πως τα περιμένουν πιο νωρίς από όλους μας. Οπότε το να στολίσεις νωρίτερα ή να αρχίσεις σιγά-σιγά να φτιάχνεις ατμόσφαιρα στο σπίτι, όλοι οι μικροί μας φίλοι ανυπομονούν γι’ αυτό και το ξέρεις καλύτερα, πως ακόμη και μια Χριστουγεννιάτικη μπάλα ή διακοσμητικό να βάλεις στο σπίτι, οι μικροί φίλοι μας θα ενθουσιαστούν. Αν ο χρόνος δε σου φτάνει για να στολίσεις έστω ένα μέρος του σπιτιού σου, υπάρχει κι άλλος τρόπος για να κατευνάσεις τη λαχτάρα των παιδιών. Ποια είναι αυτή; Η κατασκευή γρήγορων και μυρωδιαστών γλυκών στο σπίτι. Και ακόμη καλύτερα αν έχεις να χρησιμοποιήσεις μόνο δυο υλικά που λατρεύουν τα μικρούλια.

Δυο υλικά, και το σπίτι μύρισε Χριστούγεννα

Βρήκα αυτά τα δυο υπέροχα υλικά που τα ζουζούνια σου θα λατρέψουν τη συνταγή, θα δημιουργήσετε μαζί αλλά και θα «βάλετε» νωρίτερα τα Χρισστούγεννα στο σπίτι φτιάχνοντας αυτό το πολύ απλό γλυκό. Θα χρειαστείς:

  • Σφολιάτα που θα την έχεις βγάλει από την κατάψυξη για να πάρει θερμοκρασία δωματίου
  • Μερέντα ή αν θέλεις μπορείς σε μπεν-μαρί να λιώσεις όποια σοκολάτα σου αρέσει
  • Λαδόκολλα
  • Ζάχαρη άχνη

Η συνταγή είναι πολύ απλή. Παρακολούθησε την στο Instagram, εδώ και η διασκέδαση ξεκινάει!

Αν δεν είναι στα γούστα σου αυτή συνταγή τι θα έλεγες για γρήγορα «Σιμιγδαλένια Χριστουγεννιάτικα γλυκάκια» που γίνονται στο μέχρι να πεις«νερό»;

Αν πάλι είσαι λάτρης της σοκολάτας, των πτι-μπερ και της μπανάνας , η παρακάτω συνταγή θα σε ενθουσιάσει.

Και αν δε σου έφτασαν ούτε αυτές οι ιδέες στο παρακάτω video, πανεύκολα με τα αγορασμένα cup cakes θα μεγαλουργήσεις! Καλή επιτυχία!


[There are no radio stations in the database]