Θεσσαλονίκη: Επιστρέφει ο Αστερόκοσμος στις 10 Δεκεμβρίου με νέα παιχνίδια και χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση

15 Νοεμβρίου 2022

Πιο γιορτινό, πιο διαφορετικό από ποτέ και με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση επιστρέφει φέτος το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο Χριστουγεννιάτικο πάρκο στη Θεσσαλονίκη, ο Αστερόκοσμος.

Από το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου έως και τις 8 Ιανουαρίου 2023, η μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει ξανά στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της ΔΕΘ-HELEXPO με σύνθημα «Η Ζωή σαν Παραμύθι», με νέα παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, αλλά και με διαφορετικό στολισμό. Σε δηλώσεις του στο ThessToday.gr o υπεύθυνος του Αστερόκοσμου, Σάκης Πετρόπουλος τόνισε ότι «Φέτος θα έχουμε πολλά, νέα και διαφορετικά δρώμενα για όλους τους επισκέπτες, στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα της ελπίδας, της χαράς και της θετικής ενέργειας».

Τέσσερα νέα ιταλικά παιχνίδια

Το πρόγραμμα του φετινού Αστερόκοσμου, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr, θα είναι ακόμη πιο πλούσιο καθώς οι επισκέπτες θα συναντήσουν για πρώτη φορά τέσσερα νέα, ιταλικά παιχνίδια, ένα γιγάντιο ποδοσφαιράκι όπου θα διεξαχθεί το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξωτικοποδοσφαίρου και το Πάρκο Ξύλινων Παιχνιδιών.

Παράλληλα, εντός και εκτός των Περιπτέρων της ΔΕΘ (Περίπτερο 13 και Εξωτερικός Χώρος) θα υπάρχουν τα 16 παιχνίδια Λούνα Παρκ και 2 παγοδρόμια. Στα περίπτερα 14 και 15 θα υπάρχει ένας διαφορετικός στολισμός, το Σπίτι του Άη Βασίλη, το Εργαστήρι Κατασκευών,το Σπίτι της Έκπληξης που κάθε ημέρα θα έχει και κάτι διαφορετικό, το γιγάντιο Ποδοσφαιράκι και το Πάρκο Ξύλινων Παιχνιδιών.

Στα ίδια περίπτερα οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν καθημερινά παραστάσεις Καραγκιόζη, Μαγείας, Κουκλοθεάτρου, Εναέριων Ακροβατικών και Χορού ενώ προγραμματίζονται και πλήθος Θεατρικών, Μουσικών και Χορευτικών παραστάσεων καθώς και πολλά δρώμενα και εκπλήξεις.

Σημειώνεται ακόμη ότι στα εγκαίνια του χριστουγεννιάτικου πάρκου, στις 10 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ένα φαντασμαγορικό σόου και μια συναυλία με το όνομα του καλλιτέχνη να είναι υπό συζήτηση.

Εξοικονόμηση ενέργειας έως και 50%

Ερωτηθείς ο κ. Πετρόπουλος για το πώς θα ανταπεξέλθει η φετινή διοργάνωση στην ενεργειακή κρίση, απάντησε ότι ο Αστερόκοσμος θα είναι χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης αφού ο φωτισμός και ο στολισμός στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους θα βασίζονται στην τεχνολογία led. «Ο φωτισμός led θα μας βοηθήσει να εξοικονομήσουμε έως και 50% ενέργεια συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές», σημείωσε.

Πάνω από 100.000 επισκέπτες

Σημειώνεται ότι την περσινή χρονιά επισκέφθηκαν τον Αστερόκοσμο περίπου 80.000 άτομα ενώ για φέτος η διοργάνωση αναμένει πάνω από 100.000 επισκέπτες αφού δεν υπάρχουν μέτρα και περιορισμοί για την πανδημία.

Το κόστος του εισιτηρίου είναι 8 ευρώ με απεριόριστη πρόσβαση στα παιχνίδια, τις παραστάσεις αλλά και σε όλα τα δρώμενα.


[There are no radio stations in the database]