Εύκολο, θεϊκό παγωτό Snickers χωρίς παγωτομηχανή (και σε vegan εκδοχή)

8 Ιουνίου 2022

Μερικές φορές αρκεί μια μπουκιά για να σου αλλάξει τη ζωή. Άκουσέ με και άκουσέ με καλά. Εάν αγαπάς το παγωτό, τις Snickers που αγοράζεις κλεφτά από το περίπτερο κάτι νοσταλγικά βράδια, τις πανεύκολες συνταγές και τα γλυκά με λίγα και προσιτά υλικά που υπόσχονται ωστόσο να σου πάρουν τα μυαλά, είσαι στο σωστό μέρος. Αυτό το παγωτό φιστικοβούτυρο, που επιβάλεται να απολαύσεις με την τραγανή επικάλυψη σοκολάτας και τα αλμυρά φιστίκια, είναι -χωρίς υπερβολές- από τα πιο νόστιμα θαύματα που βγήκαν ποτέ από την κουζίνα μου. Υπέροχο, δροσερό, πλούσιο παγωτό χωρίς παγωτομηχανήχωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς αυγά, που πολύ εύκολα να γίνει 100% vegan. Δεν χρειάζεται να το ανακατεύεις κάθε μία ώρα (όπως ζητούν οι περισσότερες ανάλογες συνταγές) και δεν θα σου κρυσταλλώσει: το κορν φλάουρ θα το κάνει υπέροχα μαστιχωτό και το φιστικοβούτυρο θα το βοηθήσει να γίνει κρεμώδες, χωρίς να λιώνει σε λίγα λεπτά. Τι περιμένεις;

Συνταγή

Παγωτό Snickers χωρίς παγωτομηχανή (και σε vegan εκδοχή)

  • Μερίδες: 10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 8 ώρες

Υλικά για το παγωτό φιστικοβούτυρο

  • 800 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα)
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ, κοσκινισμένο
  • 260 γρ. απαλό φιστικοβούτυρο
  • 200 γρ. μέλι ανθέων ή maple syrup
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Υλικά για την επικάλυψη σοκολάτας

  • 100 γρ. κουβερτούρα ή vegan μαύρη σοκολάτα, σε κομματάκια
  • 1 κ.σ. λιωμένο λάδι καρύδας ή ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο

Υλικά για το σερβίρισμα

  • αλατισμένα φιστίκια “πίνατς”, κοπανισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Ετοιμάζουμε το παγωτό. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα καρύδας (κονσέρβα) και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με σύρμα.

2) Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια για 5-7 λεπτά, ίσα-ίσα μέχρι το μείγμα να πάρει μια βράση και να πήξει από το κορν φλάουρ.

3) Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο, το μέλι (ή το maple syrup) και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να ενσωματωθούν.

4) Αφήνουμε το τελικό μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 40 λεπτά. Κάθε τόσο ανακατεύουμε με το σύρμα.

5) Μεταφέρουμε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα κέικ και καλύπτουμε την επιφάνειά του με διάφανη μεμβράνη, έτσι ώστε να εφάπτεται σε αυτό. Καλύπτουμε σφιχτά όλη τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες.

6) Ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας για το σερβίρισμα του παγωτού. Λιώνουμε σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ανοξείδωτο μπολ πάνω από κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει, χωρίς να ακουμπά το νερό το μπολ) την κουβερτούρα ή τη μαύρη σοκολάτα με το λάδι της επιλογής μας, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής να έχουμε λείο ρευστό μείγμα.

7) Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με τη βοήθεια κουταλιού το σερβιρισμένο παγωτό. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με κοπανισμένα φιστίκια και απολαμβάνουμε επιτόπου.

Το παγωτό διατηρείται καλά καλυμμένο στην κατάψυξη για 7 μέρες. Προτείνω να το βγάζεις στον πάγκο της κουζίνας για 10-12 λεπτά πριν το σερβίρεις. Όση επικάλυψη σοκολάτας περισσέψει, θα σφίξει αρκετά. Την φυλάμε καλυμμένη στο ψυγείο και για να την ξαναχρησιμοποιήσουμε την λιώνουμε με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή σε μπεν μαρί.


[There are no radio stations in the database]