Πατάτες καψαλισμένες στο τηγάνι με μυρωδικά και γραβιέρα

13 Μαΐου 2022

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες κατα προτίμηση βιολογικές κομμένες κυδωνάτες μαζί με τη φλούδα τους
  • 4 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Μαντζουράνα
  • 80 γρ. flakes απο παλαιωμένη χανιώτική γραβιέρα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι , πιπέρι

Στο Μεξικό λατρεύουν τις πατάτες και το καψάλισμα.  Σε αυτή τη συνταγή «ταξιδεύουν» στην Κρήτη και δημιουργούν μια εναλλακτική και εύκολη πρόταση για το αγαπημένο μας υλικό.

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά, μαρινάρουμε τις πατάτες σε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπερι, σκόρδο και δεντρολίβανο και τις ψήνουμε στους 180 °C για 1 ώρα περίπου. Αποσύρουμε και κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Στην συνέχεια ζεσταίνουμε ένα τηγάνι χωρίς λάδι και καψαλίζουμε τις πατάτες από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε με τα flakes από τη γραβιέρα και πασπαλίζουμε με τη μαντζουράνα.


[There are no radio stations in the database]