Καρεμπέ: «Χωρίζαμε το ψωμί σε 18 κομμάτια, ονειρευόμουν να φάω ένα μήλο κι έφτασα να πάρω Μουντιάλ»

10 Μαΐου 2022

Τις δυσκολίες που βίωσε στα παιδικά του χρόνια περιέγραψε ο Κριστιάν Καρεμπέ ως φιλοξενούμενος του «Argentina Super Deportivo Radio».

Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού μίλησε για όσα στερήθηκε μεγαλώνοντας με 18 αδέρφια στην ακτή της Νέας Καληδονίας, τις μέρες που ξεκινούσε από το ξημέρωμα μαζί με τον πατέρα του για να βρουν ψωμί και ότι το χώριζαν σε 18 κομμάτια, αλλά και το πόσο σημαντική ήταν τελικά η ανατροφή του για να μάθει τις πραγματικές αξίες στη ζωή.

«Νομίζω ήταν προνόμιο για μένα να έχω αδερφούς και αδερφές, που μπορούσαμε να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον, να σεβόμαστε τις αξίες της οικογένειας και κυρίως να μοιραζόμαστε πράγματα. Χωρίζαμε το ψωμί σε 18 κομμάτια. Ο καθένας μαθαίνει να ζει όταν πρέπει να καλύπτεις τις ανάγκες σου. Σε μαθαίνει πότε πρέπει να λες ναι ή όχι, δεν είναι εύκολο, αλλά μαθαίνεις να μοιράζεσαι. Την αυγή, ο πατέρας μου με σήκωνε κάθε μέρα και ταξιδεύαμε 14 χιλιόμετρα για να ψάξουμε για τις φρατζόλες. Ήταν μια εμπειρία ζωής να το κάνεις αυτό από τα 10 ως τα 15 σου χρόνια. Βσαικά το μόνο μου όνειρο τότε ήταν να φάω ένα μήλο, διότι δεν είχαμε τέτοια πράγματα. Ήταν πολυτέλειά για μας. Το ποδόσφαιρο μου προσέφερε μια ευκαιρία στη ζωή», δήλωσε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια απάντησε σε αρκετές αμιγώς ποδοσφαιρικές ερωτήσεις, από τα χρόνια του με την εθνική Γαλλίας ως και την επιθυμία του να δει στην ίδια ομάδα τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο!

Για το Μουντιάλ που κατέκτησε με την εθνική Γαλλίας:
«Όταν άγγιξα το τρόπαιο του Μουντιάλ, όλη η ιστορία μου πέρασε μπροστά από τα μάτια μου. Από την παιδική μου ηλικία στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν πίστευα αυτό που ζούσα. Είναι φανταστικό, μια μαγική στιγμή»

Για την πρώτη του συνάντηση με έναν παγκόσμιο πρωταθλητή:
«Η πρώτη φορά που συνάντησα έναν παγκόσμιο πρωταθλητή ήταν με τον Χόρχε Μπουρουτσάγα στη Γαλλία. Ήταν η απόλυτη έμπνευση για μένα διότι μέχρι τότε τον είχα δει μόνο στην οθόνη και δεν φανταζόμουν ότι θα τον έβρισκα μπροστά μου. Ήταν μαγικό για μένα που τον συνάντησα. Όταν συναντάς έναν παγκόσμιο πρωταθλητή, αναρωτιέσαι αν μπορεί εκείνος, μπορώ κι εγώ; Έπαιζε και με τα δύο πόδια, ήταν τρομερός στις πάσες του και έπαιζε σαν τον Μάτζικ Τζόνσον, μοίραζε τη μπάλα στη μία πλευρά και κοιτούσε από τη άλλη. Αυτός ήταν ο Μπουρουτσάγα»

Για το Μπόκα ή Ρίβερ:
«Θα ήθελα να έχω παίξει στη Μπόκα και τη Ρίβερ, ξέρω πως δεν γίνεται πια. Θα ήθελα να το βιώσω ως θεατής, διότι μου λένε ότι το ”Μπομπονέρα” είναι πραγματικά κάτι το απερίγραπτο και πρέπει να το δεις μια φορά στη ζωή σου. Αλλά μπορώ επίσης να παίξω και στην Εστουδιάντες του Βερόν, ακολουθώ όσα κάνει ο ”Μπρούχα” και ελπίζω να πετύχει»

Για τον Λιονέλ Μέσι στη Γαλλία:
«Όταν ο Μέσι αγωνίζεται, οπουδήποτε κι αν πάει, τα πάντα είναι γεμάτα. Συμβαίνει εδώ στη Γαλλία. Είναι εξωπραγματικός παίκτης, αλλά και μια ατραξιόν για τη γαλλική Λίγκα. Ο Μέσι είναι περισσότερα από ένας ποδοσφαιριστής. Στη Γαλλία πρέπει να σεβόμαστε περισσότερο αυτό το παιδί, διότι προσελκύει κόσμο. Είναι πολύ σημαντικό. Δεν γίνεται ποτέ να γιουχάρεις τον Μέσι, γιατί είναι σταρ. Είναι λάθος των οπαδών, ο Μέσι χρειάζεται πάντα αγάπη και αν το κοινό του την προσφέρει, στο τέλος πάντα ξεχωρίζει. Δεν ήταν εύκολο για εκείνον να φύγει από τη Μπαρτσελόνα. Εξαρτάται από τον προπονητή αυτό που θα πω, αλλά για μένα ο Μέσι στην Παρί θα έπρεπε να είναι ο απόλυτος ηγέτης. Αν η Παρί τον άφηνε να ηγηθεί, τώρα ο Μέσι θα φρόντιζε ώστε να νικάνε πάντα. Πρέπει να είναι ο ηγέτης για να αναβαθμίζει το παιχνίδι του. Πρέπει να φτάσει στο σημείο που θα είναι ο φύσει και θέσει ηγέτης. Να είναι ο αρχηγός της Παρί, διότι γνωρίζει τον ρόλο του καλύτερα από τον καθένα. Ο Μέσι είναι ασύλληπτος και πρέπει να σταματήσουμε να τον κρίνουμε, διότι όλοι ξέρουμε πως όταν ακουμπάει τη μπάλα, πάντα υπάρχει κάτι μαγικό»

Για το ενδεχόμενο να παίξουν μαζί Μέσι-Κριστιάνο:
«Πλέον το ποδόσφαιρο είναι σε θέση για να δει τους Μέσι-Κριστιάνο στην ίδια ομάδα. Είναι πιθανό διότι ποτέ δεν σκέφτηκα πως ο Μέσι θα έφευγε από την Μπαρτσελόνα, ούτε πως ο Κριστιάνο θα άφηνε τη Ρεάλ Μαδρίτης ή τη Γιουβέντους. Σε αυτή την ποδοσφαιρική βιομηχανία μπορείς να τους φέρεις κοντά, διότι υπάρχουν σπόνσορες για να το πετύχουν, πέραν του ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου που το περιμένουν να συμβεί. Η μοναδική ομάδα που μπορεί να το πετύχει είναι η Παρί Σεν Ζερμέν, απλά κοιτάξτε τα ονόματά τους: Νεϊμάρ, Μπαπέ, Μέσι. Κάποιες φορές σκέφτομαι ότι μπορώ να τους δω μαζί στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά μετά ξανασκέφτομαι ότι ο Μέσι δεν θα ήθελε ποτέ να παίξει στη Ρεάλ»

Για τον Μπενζεμά:
«Αυτή τη στιγμή ναι, είναι το κορυφαίο εννιάρι στην ιστορία της Ρεάλ. Δεν ήταν εύκολο για εκείνον, διότι ξεκίνησε έχοντας στην ίδια ομάδα τους Μοράτα, Ιγουαΐν, Κριστιάνο Ρονάλντο. Ήταν πάντα στη σκιά τους. Τώρα που όλοι τους έχουν φύγει, ο Μπενζεμά είναι το μεγάλο αστέρι. Είναι τρομερά ολοκληρωμένος. Στη Ρεάλ έμαθε από τους καλύτερους, δεν είναι απλά ο ηγέτης λόγω της θέσης του και των επιτευγμάτων του μέσα στο χορτάρι, αλλά και ως εμπνευστής του συνόλου».

Για το δίδυμο Μπενζεμά-Εμπαπέ στην εθνική Γαλλίας;
«Μπενζεμά και Εμπαπέ στην εθνική ομάδα είναι τρομεροί μαζί. Τα πηγαίνουν πολύ καλά, ψάχνουν συνεχώς ο ένας τον άλλον και το κυριότερο, με επιτυχία. Το είδαμε στο Nations League, όταν παίζουν μαζί είναι πάντα επικίνδυνοι για τον αντίπαλο. Μου θυμίζουν τον Μαραντόνα με τον Μπουρουτσάγα»

Πηγή:www.gazzetta.gr


[There are no radio stations in the database]