Όλα όσα γνωρίζουμε για το επόμενο Audi A3

10 Μαΐου 2022

Το τωρινό Audi A3 είναι ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα στην κατηγορία και ήδη κυκλοφορεί σχεδόν δύο χρόνια στους δρόμους της Ευρώπης.

Του χρόνου αναμένεται η ανανεωμένη facelift εκδοχή του η οποία θα περιλαμβάνει διάφορες τεχνολογικές αναβαθμίσεις που θα σχετίζονται κυρίως με το σύστημα πολυμέσων και τα συστήματα υποβοήθησης άνεσης και οδηγού.

Το 2026 αναμένεται να κυκλοφορήσει η ολοκαίνουργια γενιά του A3, η οποία θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρική, ενώ υπάρχουν κάποιες ελάχιστες πιθανότητες για plug-in υβριδική έκδοση.

Πάντως, μέχρι τώρα οι πληροφορίες μας λένε πως η εντελώς νέα πλατφόρμα SSP (Scalable Systems Platform) θα υποστηρίζει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Άλλωστε, η ίδια η Audi έχει δηλώσει πως από το 2027 δεν θα κατασκευάζει κανένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Νωρίτερα η νέα πλατφόρμα SSP (η οποία θα αντικαταστήσει τόσο την MΕΒ όσο και την PPE) που εντάσσεται στο πρότζεκτ Trinity θα κάνει ντεμπούτο σε ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλα της VW. Έτσι, μέχρι να εμφανιστεί η νέα γενιά A3 το μικρότερο ηλεκτρικό μοντέλο της Audi θα είναι λογικά το Q4.

Στις αποκλειστικές μας ηλεκτρικά επεξεργασμένες εικόνες μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση από την σχεδίαση που θα έχει το νέο A3.

Βάσει των στοιχείων που έχουμε στην διάθεσή μας το ηλεκτρικό A3 θα έχει τις διαστάσεις του τωρινού μοντέλου, ενώ σχεδιαστικά θα έχει μια μεγαλύτερη κλειστή μάσκα. Το ύψος θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο λόγω του πατώματος των μπαταριών, ενώ το πίσω μέρος θα έχει μια νέα άποψη με νέα φωτιστικά LED και φωτιζόμενα σήματα.


[There are no radio stations in the database]