Πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία

19 Απριλίου 2022

Μοσχομυριστά και αφράτα Πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία, με όλα τα μυστικά επιτυχίας!

Υλικά 

  • Για τα πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία
  • 1.250 γρ. αλεύρι
  • 500 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 125 γρ. γάλα
  • 3 βανίλιες
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αμμωνία

Για τα πασχαλινά κουλουράκια

  • Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 4 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει κρέμα.
  • Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά να τα πίνει το μείγμα για τα πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια και λίγο λίγο το γάλα και την αμμωνία.
  • Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και αφού μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα, αρχίζουμε και πλάθουμε στρογγυλά κουλούρια.
  • Αραδιάζουμε τα κουλουράκια αμμωνίας σε λαμαρίνες με λαδόκολλα.
  • Βάζουμε τα υλικά για το διάλυμα αυγού σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με πιρούνι.
  • Αλείφουμε δύο φορές με το διάλυμα αυγού.
  • Ψήνουμε τα πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 με 170°C στον αέρα για 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

[There are no radio stations in the database]