Πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία
19 Απριλίου 2022
Μοσχομυριστά και αφράτα Πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία, με όλα τα μυστικά επιτυχίας!
Υλικά
- Για τα πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία
- 1.250 γρ. αλεύρι
- 500 γρ. βούτυρο
- 500 γρ. άχνη ζάχαρη
- 5 αυγά
- 125 γρ. γάλα
- 3 βανίλιες
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. αμμωνία
Για τα πασχαλινά κουλουράκια
- Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 4 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει κρέμα.
- Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά να τα πίνει το μείγμα για τα πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και λίγο λίγο το γάλα και την αμμωνία.
- Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και αφού μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα, αρχίζουμε και πλάθουμε στρογγυλά κουλούρια.
- Αραδιάζουμε τα κουλουράκια αμμωνίας σε λαμαρίνες με λαδόκολλα.
- Βάζουμε τα υλικά για το διάλυμα αυγού σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με πιρούνι.
- Αλείφουμε δύο φορές με το διάλυμα αυγού.
- Ψήνουμε τα πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 με 170°C στον αέρα για 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.