Πασχαλινό Τσουρέκι

12 Απριλίου 2022

Υλικά

  • 550 γρ. (4 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 5 γρ. μαχλέπι
  • 1 βανίλια 
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού γλυκάνισο τριμμένο
  • 1 φακελάκι Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ 
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 1 αυγό για επάλειψη

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνετε ελαφρά το γάλα με το βούτυρο και διαλύετε τη Μαγιά.
  • Ρίχνετε το μίγμα στον κάδο του μίξερ, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάτε στη χαμηλή ταχύτητα με τον γάντζο, μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
  • Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ, τη σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε περίπου 45 λεπτά να φουσκώσει.
  • Πλάθετε το τσουρέκι και το τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
  • Το αφήνετε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Αλείφετε με το χτυπημένο αυγό και ψήνετε στους 170°C για περίπου 25 λεπτά.

[There are no radio stations in the database]