Μουσακάς νηστίσιμος – Φανταστική συνταγή
30 Μαρτίου 2022
Πεντανόστιμο φαγάκι – Όσοι το γεύτηκαν δεν κατάλαβαν ότι δεν περιέχει κρέας
Ένα διαφορετικό πεντανόστιμο φαγητό για όλη την οικογένεια.
Αν παρασκευάσετε αυτήν την συνταγή είναι σίγουρο ότι θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά και όχι μόνο σε περιόδους νηστείας.
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε:
Για την βάση
- 5-6 μέτριες πατάτες
- 2 μελιτζάνες
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
Για την γέμιση
- 1 κιλό μανιτάρια portobello
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 400 γρ ντομάτα κονκασέ
- Λίγο μαϊντανό
- Πιπέρι
- Αλάτι
- ελαιόλαδο
Για την μπεσαμέλ
- 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
- 100 γρ κορν φλάουρ
- Πιπέρι
- 1,5 κτγ αλάτι
- Μοσχοκάρυδο
Ταψί 25χ30 εκ.
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες σε φέτες.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε τις πατάτες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Τις βάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα και τις αλατίζουμε και από τις 2 πλευρές.
- Την ίδια διαδικασία κάνουμε και με τις μελιτζάνες.
- Καθαρίζουμε την φλούδα από τα μανιτάρια και τα θρυμματίζουμε σε έναν πολυκόφτη.
- Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι και το μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μανιτάρια και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την ντομάτα κονκασέ και μαγειρεύουμε για λίγο ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον ρίχνουμε στην γέμιση.
- Σε ένα ταψί 25χ30 εκ. κάνουμε την 1η στρώση με τις πατάτες , έπειτα με τις μελιτζάνες και από πάνω πάλι με πατάτες.
- Ρίχνουμε την γέμιση στρώνουμε ομοιόμορφα και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
- Ρίχνουμε την μπεσαμέλ πάνω από την γέμιση και την στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 40-45 λεπτά στους 180 c.
Ο νηστίσιμος μουσακάς είναι έτοιμος να τον απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας! Μια συνταγή που δεν θα πιστεύεται σε γεύση και σε όψη πως δεν έχει κρέας!